AK Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu Hatay’ın Dörtyol’daki Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret etti

AK Parti Hatay Milletvekili Ecz. Hacı Bayram Türkoğlu Hatay’ın Dörtyol İlçesi’nde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarına kalabalık bir heyetle çıkartma yaptı.

Milletvekili Türkoğlu’nun STK’lara gerçekleştirdiği ziyaretlere; AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Hasan Özel, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Av. Mustafa Özbolat, AK Parti Hatay İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ertunç, AK Parti Hatay İl Hakem Kurulu Üyesi Ali Türkoğlu, AK Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Fatih Ergül, AK Parti Dörtyol İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ve AK Parti’li Dörtyol Belediye Meclis Üyeleri eşlik ettiler.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Milletvekili Türkoğlu ve beraberindeki heyet, Dörtyol Esnaf ve Sanatkârlar Odasını ziyaretinde Başkan Ahmet Bölükbaşı ve oda üyeleri, Dörtyol Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’ne gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Ali Gün ve oda üyeleri, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası’na gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Cemal Talay ve yönetim kurulu üyeleri, Dörtyol Şoförler ve Otomobilciler Odasına gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Yavuz Çelebi ve oda üyeleri ve Dörtyol 7 Nolu Minibüsçüler Kooperatifine gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Bestami Özcan ve minibüs şoförleri ile bir araya geldi.

Sivil Toplum Kuruluşlarına gerçekleştirdiği ziyarette ilçenin nabzını tutan Milletvekili Türkoğlu; Dörtyol ile ilgili gerçekleşen projeleri ve planlanan yatırım programları üzerine bilgilendirmelerde bulundu ve aynı zamanda STK’ların başkan ve yönetim kurullarıyla ilçenin sorun ve çözümleri ile ilgili değerlendirmeler yaparak, çeşitli notlar aldı.

TÜRKOĞLU: 250 YATAKLI DEVLET HASTANEMİZİN TEMELİNİ ATIYORUZ

Milletvekili Türkoğlu STK’lara gerçekleştirdiği ziyarette Dörtyol’a yakın zamanda temeli atılacak 250 yataklı devlet hastanesi hakkında bilgi verdi. Türkoğlu 250 yataklı hastanenin kamu yatırımı ile yapılacak hastaneler statüsünde yer aldığını belirttiği açıklamasında; “250 yataklı hastanemizin proje süreci önümüzdeki Şubat ayında tamamlanıyor ve kısmetse 2015’in ilk çeyreğinde de hastanemizin temelini birlikte atacağız” dedi.

TÜRKOĞLU: “AMANOS TÜNELİ İÇİN OK YAYDAN ÇIKTI”

Kamuoyunda yakından takip edilen Amanos Tüneli Projesi hakkında da STK’ların temsilcilerine açıklama yapan Türkoğlu; “Amanos Tüneli Projesi Hatay’a yapılan kamu yatırımlarının toplam 2 katı büyüklüğündedir, ortalaması 1 Milyar TL’ye tekabül eden bu proje Türkiye’deki 10 mega projeden biridir. Yatırım planına alınması sonrası Amanos Tüneli Projesi üzerinde uzman ekipler özellikle 1 yıldır büyük bir titizlikle çalışmaktadır. Amanos Tüneli ile ilgili Dörtyol bandında yer alan ve bir de Kırıkhan-Hassa-Kömürler hattında seyreden fay kırıkları göz önünde bulundurularak en az maliyet ve en kısa mesafe üzerinden yürütülen proje aşamasında artık sona yaklaşıldı. Ayrıca bu projenin devamı olarak da Hassa-Kırıkhan arasında 40 bin dönümlük arazi organize sanayi bölgesi olarak lekelendi. Bu arazi üzerine inşa edilecek OSB’de en az 40 bin insanın istihdam edileceği yeni yatırım sahaları hayata geçecektir. Ayrıca bu proje Gaziantep’i, Kilis’i, Adıyaman’ı körfeze kıyı yapacak ve böylelikle Güneydoğu ile İskenderun Körfezi arasındaki mesafeyi kısaltacaktır. Artık bu proje için ok yaydan çıkmıştır” dedi.

TÜRKOĞLU: “HATAY’A YENİ ÜNİVERSİTE İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİK”

STK ziyaretlerinde yeni üniversite hakkında da bilgi veren Milletvekili Türkoğlu, AK Partili 5 vekilin imzası ile Hatay’a yeni bir üniversite açılması için kanun teklifi hazırladıklarını ve bu kanun taslağının meclis komisyonlarında yakın zamanda görüşüleceğini belirttiği açıklamasında; “Başbakanımızın en son Hatay ziyaretinde dile getirdiği ve muhtemelen de körfezimizin adı ile açılması öngörülen yeni üniversitemize Dörtyol’da faaliyete geçen Teknoloji Fakültemiz de dâhil körfez hinterlandındaki Yüksek Okullarımızın tamamı bağlanacaktır” dedi. Milletvekili Türkoğlu üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının da öncelikleri olduğunu belirterek Dörtyol’un Kuzuculu Mahallesi’nde bulunan kampüs alanında inşası devam eden 500 yataklı öğrenci yurdunun Mayıs ayında tamamlanacağının müjdesini verdi.

Milletvekili Türkoğlu’nun STK’ları ziyaretlerinden memnuniyetlerini dile getiren STK Temsilcileri; “Bölgemizin sorunlarına büyük bir hassasiyet ile eğilen, projelerin ve yatırımların yakın takipçisi olan ve her türlü sorunun çözüm odağında yer alan vekilimiz Sayın Türkoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz” dediler.

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Önceki İçerikDr. Ender Çolakoğlu ”Özgürlüklere Sahip Çıkılmalı”
Sonraki İçerikİskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Rektörü Kaya’yı ziyaret etti