CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu Kırıkhan İlçe Teşkilatını ziyaret etti

Seçim çalışmaları kapsamında, yapılacak olan genel seçimler öncesinde CHP’ nin ilçe teşkilatlarını ziyaret eden milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu, parti teşkilatı ve partililer tarafından büyük ilgi gördü.
Dr. Ender Çolakoğlu’nu, CHP Kırıkhan İlçe Teşkilat Başkanı İsmet Buğdaycı, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili karşıladı.

CHP Kırıkhan İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen programda Çolakoğlu kısaca kendisini tanıttı.
Milletvekili aday adayı Çolakoğlu, ”Yıpranmış, yozlaşmış, yolsuzluk ve israf bataklığına saplanmış, halkından kopmuş olan iktidara karşı demokratik yollardan mücadele etmek için”, CHP ‘den aday adayı olduğunu söyledi.

IMG_9676
CHP Kırıkhan İlçe Teşkilatı’nda gerçekleştirilen programda konuşan Çolakoğlu; ”CHP’nin ana özne olduğu bir ortamda gözümü açtım ve yaşadım. Ülkenin şu an içinde bulunduğu durumun hassasiyetini bilmenizi isterim. Halkın sorunlarının çözüm noktasının siyaset olduğunu gördüm. Hayata hep soldan bakmayı, sol değerlerle bakmayı ve onun temsil ettiği değerlerle yaşamayı da kendime ilke edindim. Mevcut iktidarın tüm politikaları duvara toslamış durumdadır. Bugün burada aramızda esnaf , çiftçi, emekli arkadaşlarımız abilerimiz var. Sormak istiyorum son yılarda aranızda zenginleşen refahı yükselen var mı dır? Evet zenginleşenler var. Yarattıkları rantlarla yandaşlarını zenginleştirenler var. Bunları biliyoruz.Ama işçi, emekli, memur, çiftçi borç içerisinde yaşam savaşı vermektedir. Halkın büyük bir kısmı yoksullaştırılmıştır.

Ne sanayi ye dayalı, nede tarıma dayalı bir büyüme olmamıştır. İnşaat sektörünü ranta açık alanlar yaratmak için desteklemek ve ülke büyüyormuş gibi göstermek doğru değildir. Bir kaç sene evvel dünyada küreselleşme rüzgarıyla geçici bir büyüme vardı.Bizim gibi gelişmekte olan diğer ülkelerle kıyaslandığımız vakit bu ülkelerinde büyüme rakamlarının gerisinde kaldığımız görülmektedir. Bir ülke tarımla büyür, sanayi ile büyür, hayvancılık ile büyür. Burada hayatını daim ettiren vatandaşların büyük bir kısmının gelir kaynağı tarımdır. Bir yandan üretim düşerken üretim alanları tarım alanları azalırken bu sektörde çalışan emekçilerin sayısı azalmakta aynı zamanda çiftçi haciz ve icra kıskacına alınmıştır.Sürekli artan mazot fiyatları, gübre fiyatı, elektrik fiyatları ve işçilik maliyetleri nedeniyle çiftçi ürettiğiyle masraflarını bile karşılayamaz duruma gelmiştir. Üretici komisyoncuya, ilaççıya, gübreciye, fideciye, ambalajcıya, bakkala, markete, toptancıya borçlu durumdadır. Çiftçi, tarım kredi kooperatiflerine, bankalara, herkese borçlu.

Bu maliyetler ve fiyat düzeyleri ile de üreticinin borçlarını çevirebilmesi zordur. Türkiye artan ölçüde dışa bağımlı hale gelmiştir. Çiftçimiz desteklenmemiş, vergilendirilmiştir. Tarım sektöründe yüzde 2’ler düzeyinde kalan yetersiz büyüme süreci, bitkisel ve hayvansal üretimdeki artış ortalamasını nüfus artış oranının gerisinde bırakmıştır. Tarımla uğraşan üretici sayısı, ekim alanı ve üretim miktarı azalmıştır. Tüketici yetersiz ve dengesiz beslenme gerçeği yanında, beslenmeden kaynaklı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmıştır. Doğal kaynaklarımız ve çevre üzerindeki rant baskısı, geriye dönüşü olanaksız tahribat yaratmıştır. Tarımda zincirin en önemli halkası üretimdir. Bu ülkede hem doğal hem de mali kaynak var. Sorun, bu kaynağı nerede ve kimin için harcadığınızdır. Biz kaynağı üretimden yana, çiftçiden yana kullanacağız. Cumhuriyet Halk Partisinin temel amacı; tarımda, sanayide ve hizmetlerde küresel rekabette öne çıkan, ülkede uzun dönemli kalıcı, adil bir refah artışını hedefleyen çağdaş bir ekonomiyi kurmaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi, üretici ve tüketici odaklı, çevre ve doğayla uyumlu, kırsal yaşam, kırsal aydınlanma ve kırsal kalkınmanın temel ekonomik gücü olan bir tarım sektörünü hedef almaktadır.
Cumhuriyet Halk Partisi çiftçiyi yok sayan anlayışa son verecektir. Çiftçimizin doğaya teslim olmasına, kuralsız piyasa koşullarında kaderine terk edilmesine, üretimden koparılarak önce yoksullaştırılıp sonra istismar edilmesine son verecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninde, yılgınlık, kızgınlık, endişe, kaygı gibi olumsuz duyguların olduğuna inanmıyorum. Partimizde hiçbir zaman umutsuzluğa yer yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin kurucu partisidir. Bu ülkeyi zor günlerden alıp aydınlığa taşıyan bir partidir. Bunu daha önce yapmıştır, bugünde yapacak gücü vardır. Bu konuda hiç şüpheniz olmasın. Yeter ki biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak geçmişte yaşadığımız kırgınlıkları, kızgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakıp hep birlikte omuz omuza bir olalım. Bireysel politika üretmek yerine Cumhuriyet Halk Patisi kurumsal kimliğine gücüne ve siyasetine inanalım. Biz hep birlikte olursak, ben değil biz dersek, gücümüzün farkında olarak hedefimize hep birlikte kilitlenirsek inanıyorum ki iktidara ulaşırız. Hep beraber, birlik içinde çalışmalıyız.Cumhuriyet Halk Partisinin olduğu yerde umut bitmez, umudun adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.’ ‘Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkhan İlçe Teşkilat Başkanı İsmet Buğdaycı ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu’na ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek başarılar dilediler.

IMG_9734 IMG_9676 IMG_9726 IMG_9713 IMG_9682 IMG_9720

Önceki İçerikGirişimcilik kursları devam ediyor
Sonraki İçerikKaratecilerin Ulaşım Sponsoru İskenderun Belediyesi