CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kamil Turan Karaağaç Mahalle sakinleriyle bir araya geldi

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Mustafa Kamil Turan Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesinde Hatun Mevkiinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Öncelikle toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mustafa Kamil Turan kendisini tanıttı. İskenderunlu olmasına rağmen aile köklerinin çok uzun yıllardır bu bölgeyle iç içe olduğunu belirtti. İnşaat Mühendisi olmasından dolayı da 20 yıldır İskenderun, Arsuz ve çevre ilçelerde iş yaptığını,çalışma arkadaşları edindiğini ve bundan dolayı da bölgeyi çok yakından tanıdığını sözlerine ekledi.

2

Aday adayı Mustafa Kamil Turan Karaağaç ve Nardüzü beldelerini hemen yanı başındaki İskenderun’a değil de, yeni kurulan Arsuz İlçesine bağlamasıyla iktidarın iyi niyetli olmadığının bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Halkı etnik köken ve mezheplerine göre ayrıştırarak seçim kazanmak isteyenlere en sert tokadı Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Hatay halkının attığını söyleyen Turan “ Hatay halkı binlerce yıldır süren kardeşlik bağını bozdurmadı ve Hatay’ı bu ayrımcı iktidara teslim etmedi. Bunda Karaağaçlı hemşerilerimin payı büyüktür. Hepinizi kutluyorum” dedi.

2015 seçimlerinde ülke çapında da ülkenin değerleriyle ve dokusuyla son derece tehlikeli bir şekilde oynayan bu iktidardan kurtulmak gerektiğini söyleyen Turan “Hatay’da zor şartlarda, kısıtlı bütçeyle ve devletin tüm imkanlarının seferber edilmesine rağmen bunu başardıysak tüm Türkiye’de de başarabiliriz buna yürekten inanıyorum” dedi.
İktidarın yerelden genele rant şirketine dönüştüğünü, yolsuzlukların saklanamadığını ve ortada olduğunu söyleyen Turan “ Ayakkabılar kutulara konmuyor.10 liralık ayakkabıyı ya vatandaşa veriyorlar ya da CHP’lilere fırlatıyorlar. Kutularsa onlara lazım içlerine trilyonlarca para dolduruyorlar. Onların düzeni talan düzenidir, soygun düzenidir. Bizim düzenimiz hakça bölüşüm düzenidir” dedi.

İktidarın 12 yıldır Arsuz bölgesinde elle tutulur biz hizmet gerçekleştirmediğini söyleyen Turan “ Trilyonlar harcanmasına rağmen 12 yıldır Arsuz İskenderun yolu bitirilemiyor. İnsanlar ölüyor bu yüzden. Ayrımcılık demeyelim, rant ta demeyelim,bu yolun bitirilmemesi en hafif tabirle beceriksizliktir” dedi.

Konuşması zaman zaman mahalle sakinleri tarafından alkışlarla kesilen Turan yeni oluşturulan Arsuz ilçesinin emin ellerde olduğunu ve Karaağaçta da Arsuz ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin birlikte çok önemli hizmetleri gerçekleştireceğini emin olduğunu söyledi.

Karaağaçlıların her seçimde CHP’ye çok büyük oranda oy vererek desteklediğini, milletvekili seçildiği taktirde bunu hiçbir zaman unutmayacağını söyleyen Turan “iktidara gelebilmek için daha çok çalışmaya ve halkın güvenini kazanmaya ihtiyacımız var. Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara gelmesidir. Muhalefet milletvekili olmaktansa iktidardaki Cumhuriyet Halk Partisinin sıradan bir üyesi olmayı tercih ederim” diyerek sözlerini tamamladı.

5 4 3 2