Thermal Welding Sistemi ile Bademcik ameliyatı kabusunuz olmasın

 Thermal Welding Sistemi

Bademcik ameliyatı kâbusunuz olmasın!

Doktor kontrolü ile yılda 4 ve 5 defa iltihaplanma teşhisi konmuş çocuklarda bademcik ameliyatını gerekli gördüklerini ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Serkan Gökpınar, bademcik ameliyatının ‘Thermal Welding’ Sistemi ile artık kolaylıkla gerçekleştirebildiklerini belirtti.

Screenshot_1Çocukluk döneminde karşılaşılan en sık rahatsızlıklardan birisinin bademcik iltihabı olduğunu açıklayan Gökpınar, gerekli görüldüğünde bademcik ameliyatının üç yaşından sonra yapıldığını belirterek, “Sıklık olarak çocukluk döneminde karşılaşılan hastalıklardan olan bademcik iltihapları, çoğu kez tekrarlanan antibiyotiklerle tedavi edilmektedir. Ancak hastalanma sıklığı üst üste yılda 4 veya 5 defadan fazla olduğunda, bademcik ameliyatına gerekli kalınıyor. Bademcik ameliyatı basit bir ameliyat olarak bilinmekle beraber, aslında kanama ve ağrı gibi ciddi komplikasyonları bulunan önemli bir ameliyattır. Bademcik ameliyatlarında, kanama riskini azaltmak amacıyla geliştirilen ‘Thermal Welding’ sistemi sayesinde bademcikler, çevre dokulara zarar vermeden artık kolaylıkla ayrılabiliyor. Biz de dört yıldan bu yana ‘Thermal Welding’ sistemini kullanmaktayız” açıklamasında bulundu.

Thermal Welding yöntemiyle bademcik ameliyatı kolaylaştığını söyleyen Gökpınar, “Klasik yöntemle yapılan bademcik ameliyatlarında yaraların iyileşmesi, yaklaşık dört hafta kadar sürebilirken, Thermal Welding yöntemiyle süre yaklaşık bir haftayla sınırlı olmaktadır. Isı enerjisi kullanılan Thermal Welding yönteminde kanamasız bir ortam sağlanmasının yanı sıra, cerrahın ameliyat süresince tek alet kullanması ve alet değiştirmemesi sonucu, ameliyat süresinin de kısalmasını sağlar. Bu teknikle ağrının da az olması nedeniyle, hastanede kalış süresi de kısalır ve hasta aynı gün taburcu edilebilir” dedi.

“Çocuklarda geniz etine dikkat”

Çocuklarda bademcik iltihabının yanı sıra geniz eti problemiyle de sıkça karşılaştıklarını belirten Op. Dr. Serkan Gökpınar, “Geniz eti, çocuğun burundan nefes almasını engeller, gece horlama ve burun tıkanması gibi şikâyetlerine neden olur. Ayrıca uzun süre geniz eti problemi olan çocuklarda işitme azlığına da neden olabilir. Ebeveynlerin bu konuda çok dikkatli olması gerekir. Böyle bir durumla karşılaştıklarında ilk müracaat edecekleri branş, Kulak Burun Boğaz Poliklinikleri olmalıdır.

Çünkü geniz etinin tedavisi genellikle operasyonla gerçekleşmektedir. Geniz eti ameliyatı, yine bademcik ameliyatı gibi aynı gün taburcu olabilecek kadar rahat bir ameliyattır. Ameliyat ağız içerisinden yapılır. 2 yaşından sonra geniz eti ameliyatı rahatlıkla yapılabilir. Kulakta su toplanması da bu rahatsızlıklarla beraber gelişebilecek bir rahatsızlıktır. Bu gibi durumlarda işitme testinin yaptırılıp, ona göre tedavisinin uygulanması gerekmektedir” dedi.

Önceki İçerikEğitim Danışmanı Gürsoy Özel İkem Koleji’nde
Sonraki İçerikEVİ YANAN AİLEYE BAŞKAN TOKSOY SAHİP ÇIKTI