CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan Hatay İnşaat Mühendisleri Odasını ziyaret etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan çalışma arkadaşları ile birlikte Hatay İnşaat Mühendisleri Odasını ziyaret ederek Odası Başkanı Selim Harbiyeli ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldiler.

Hatay İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Selim Harbiyeli odalarının üyesi bir meslektaşlarının aday adayı olmasının farklı bir önemde olduğunu ve Mustafa Kamil Turan’ın aday adaylığından mutluluk duyduklarını belirtti.

20150114_131652
Sözlerine kendi örgütünü ziyaret etmiş olmanın heyecanını taşıdığını söyleyerek başlayan Mustafa Kamil Turan İskenderun’da da TMMOB temsilcileri, mimar ve mühendisler ile bir araya geldiğini, aday adaylığı çalışmaları sürecinde Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret etmeye öncelik verdiğini ancak kendi odasının yerinin doğal olarak her zaman farklı olduğunu söyledi.

Meslek Odalarının her siyasi görüşten üyesi bulunabileceğini ve burada siyaset yapma amacıyla bulunmadığını söyledi. Ancak demokrasilerde toplumsal muhalefetin önemli yer aldığını bundan dolayı da gelişmiş ülkelerde meslek odalarının çalışma şartlarının ve konumunun ülkemizden çok farklı olduğunu sözlerine ekledi.

60 yıldır İMO’nun iktidarların yanlışlarını doğrularla düzeltmeye çalıştığını bundan dolayı da her iktidar döneminde baskılara maruz kaldığını ancak bu dönem hiç bir dönem de olmadığı kadar iktidarın meslek odaları üzerinde baskı yarattığını ve odaları etkisizleştirmeye çalıştığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisinin 2015 seçimlerinde iktidar olacağına inandığını söyleyen Turan “ Milletvekilliğine seçildiğim taktirde “Yapı Denetim Şirketleri ve Yapı Müteahhitliği” üzerine mecliste sunacağım ilk önergemi sizlerle beraber hazırlayacağız” dedi.

Hatay İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Selim Harbiyeli diğer meslek odaları gibi İnşaat Mühendisleri Odasının kamusal bir görevi olduğunu kendilerinin herhangi bir durumda devlet memuru gibi yargılandıklarını, sorumluluklarının ağır olduğunu söyledi. Toplumsal yarardan ödün vermediklerinden dolayı her dönem siyasal iktidarların hedefi olduklarını da sözlerine ekledi. Torba yasada çıkarılmak istenilen yeni TMMOB Yasası’nın meslek odalarının tamamını işlevsiz hale getireceğini, ucuz iş gücü yaratma amaçlı olduğunu ve kabul edilemeyeceğini belirtti.

Hatay İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Selim Harbiyeli ve yönetim kurulu üyeleri CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’ı mecliste görmekten mutluluk duyacaklarını söyleyerek, aday adaylığı sürecindeki çalışmalarında başarılar dilediler.

20150114_135446 20150114_132439 20150114_132437 20150114_131652