TBMM Başkanvekili, AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut Dörtyol’da

TBMM Başkanvekili, AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut bir dizi temaslarda bulunmak üzere Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ne geldi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut kendisini otoban gişelerinde karşılayan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ile birlikte ilk olarak AK Parti Dörtyol İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Hasan Özel tarafından karşılanan Yakut’un gerçekleştirdiği teşkilat ziyaretinde; AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun yanı sıra; AK Parti Dörtyol Kadın Kolları Başkanı Sermin Göksu, AK Parti Dörtyol Gençlik Kolları Başkanı Fatih Ergül, İş Adamı Davut Gerkes, önceki dönem Yeniyurt Belde Belediye Başkanı Hasan Avni Günal ve bazı teşkilat mensupları da hazır bulundu.

Screenshot_1

Teşkilat çalışmaları hakkında AK Parti Dörtyol İlçe Başkanı Hasan Özel’den bilgi alan Yakut; teşkilat mensupları ile bir süre sohbet etti.

YAKUT: “AK PARTİ İLK’LERİN PARTİSİDİR”

AK Parti Dörtyol İlçe Teşkilatı mensupları ile yaptığı sohbette AK Parti olarak Türk siyasetinde bir ilklere imza attıklarını vurgulayan Yakut; “Kurulduğu 2001 Ağustos’undan 1 yıl sonra girdiği genel seçimlerde % 34 oy oranı ile tek başına iktidara gelen AK Parti, daha sonra 3 genel seçim, 3 mahalli idareler seçimi, 1 cumhurbaşkanlığı ve 2 de referandum seçimlerinde hep birinci olmuştur. Bu başarı öyküsü, Türk siyasetinde bir ilktir. Üst üste seçime girip birinci olmak ve her girdiği seçimde de bir öncekine göre oyunu artırmak büyük bir başarıdır ve dünyada emsali yoktur” dedi.

3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti’nin taahhüt ettiği, millete söz verdiği her plan ve projenin hayata geçtiğinin altını çizen Yakut; “Biz ilk girdiğimiz seçimlerde 15 bin kilometre duble yol yapacağız dedik, 18 bin km duble yol yaptık ve 500 bin konut inşa edeceğiz dedik, TOKİ kanalıyla 615.844 konut inşa ettik. Bugün 81 vilayetimizin tamamında üniversiteler kurduk. Eğitim, sağlık, ulaşım ve daha pek çok alanda gerçekleştirdiğimiz AK hizmetlerin yanı sıra, temel hak ve hürriyetler alanında da pek çok düzenlemeler yaptık. Milletvekili bir bayanın başörtüsü taktığı için meclisten atıldığı ve o yetmiyormuş gibi bir de vatandaşlıktan çıkarıldığı bir Türkiye’den, bugün hamdolsun milletvekillerinin başörtüsüyle meclise özgürce girebildiği bir Türkiye’ye adım attık. Eğitimde adaleti sağladık ve meslek liseleri ile imam-hatiplerin önündeki katsayı engelini, okullarda ve kamuda da başörtüsü yasağını ve Kuran kursu için yaş sınırlamasını ortadan kaldırdık. 4+4+4 eğitim sistemi ile okullarda Kuran ve siyer derslerini başlattık.

Bu projeler, bizim iktidarımızdan önce bırakın yapılabilecek olmasını, siyasi partilerin düşüncelerinden bile geçecek konular değildi” dedi. Yeni anayasaya ve 2023 hedefleri açısından 2015 seçimlerini çok önemli bulduğunun altını çizen Yakut; “Biz el ele vererek inş’Allah anayasal değişikliği gerçekleştireceğiz. Biz 2011 seçimlerinde sadece 2011 için değil, 2015, 2019 ve 2023 seçimleri için de oy istiyoruz demiştik. Sebebi de 2023 hedefini gerçekleştirmekti. 12 Eylül’den önce sokaklarda birileri “Bağımsız Türkiye”, birileri “Müslüman Türkiye”, birileri “Milliyetçi Türkiye” diye bağırıyordu. 2023 hedefi ile cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 yılında kendi milli gemisini, kendi uçağını, helikopterini, insansız hava aracını yapan, milli savunması ve ekonomisi ile kendi ayakları üzerinde dimdik duran bir ülke olarak işte o zaman tam anlamıyla hem bağımsız Türkiye, hem Müslüman Türkiye, hem milliyetçi Türkiye olacağız” ifadelerine yer verdi.

TBMM BAŞKANVEKİLİ YAKUT’TAN SEÇER AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

AK Parti Dörtyol İlçe Teşkilatı ziyaretini tamamlayan Yakut daha sonra, önceki gün geçirdiği kalp krizi sebebiyle vefat eden Armada Reklam Ajansı Sahibi, Dörtyol Gençler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Saltuk Buğrahan Seçer’in ailesine AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek’in de aralarında bulunduğu kalabalık bir heyetle birlikte taziye ziyareti gerçekleştirerek, merhum Buğrahan Seçer’in babası Ali Seçer’e başsağlığı dileklerini iletti.

TBMM BAŞKANVEKİLİ YAKUT’UN BAŞKAN TOKSOY’U ZİYARETİ

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ardından Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’u da makamında ziyaret etti. Yakut’u çiçeklerle karşılayan Toksoy, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Dörtyol’daki temaslarının ardından karayolu ile Kayseri’ye hareket etti.

Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1 Screenshot_8