Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan Dörtyol İlçe Teşkilatını ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan çalışma arkadaşlarıyla birlikte partisinin Dörtyol İlçe Teşkilatına ziyaret gerçekleştirdi. Aday adayı Mustafa Kamil Turan’ı CHP Dörtyol ilçe başkanı Özel Gökisaoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve partililer karşıladı.

1
Konuşmasına yeni seçilen İlçe Başkanı’nı ve yönetimi kutlayarak başlayan Mustafa Kamil Turan her birisi bir milletvekili olabilecek birikimde diye bahsettiği çalışma arkadaşlarını tanıttı ve partililere kısa özgeçmişini sundu. İskenderun’da doğduğunu ancak mesleği gereği Arsuz’dan, Belenden Dörtyol’a kadar hemen hemen her ilçede bulunduğunu dostlar edindiğini ve bölgeyi iyi tanıdığını söyledi.

Siyasette kazanımları kaybetmemek gerektiğini bu bağlamda 30 Mart seçimlerinde İskenderun Belediyesini kaybetmenin üzüntüsünü taşıdıklarını yapılan hataları iyi irdelemek gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisinin 2015 seçimlerinde iktidara geleceğine inandığını söyleyen Turan seçim başarısının örgütün dayanışma içerisinde ve yüksek moralle çalışmasıyla elde edilebileceğini belirtti.
“Cumhuriyet Halk Partisinin uluslar arası karanlık ilişkileri, yandaş medyası ya da kirli iş adamları yok. Cumhuriyet Halk Partisinin gönülden çalışan örgütü var. Bizi iktidar yapacak hayali bir rüzgar beklememeliyiz. Ancak çok çalışarak iktidar olabiliriz. 1977 de Ecevit’in adını dağa taşa yazanlar, onu Başbakan yapan yine sizlerdiniz, inanıyorum ki Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da 2015’te Başbakan yapacaksınız” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesini kazanmanın çok önemli olduğunu bunda Dörtyol’da 2009 yerel seçimlerine alınan oyu çok yüksek oranda arttıran Dörtyol’un katkısının büyük olduğunu söyledi ve partililere teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe örgütünün uyumlu çalışması sonucunda 2019 da Dörtyol’da da CHP bayrağının dalgalanacağına inandığını sözlerine ekledi.

Cumhuriyet Halk Partililerin kardeşlik ve dayanışma içerinde olması gerektiğini, herkesin kendisini daha yakın hissettiği aday adayları olabileceğini, kimsenin ötekileştirilmemesi gerektiğini söyledi. Diğer aday adaylarının örgütleri ziyaret etmelerinden memnun olduğunu bu çalışmaların örgütü ayağa kaldırdığını ve partinin güçlendiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Partililerin sorularını yanıtlayan Turan “seçimler bittikten sonra seçilenlere partililerin ulaşmakta zorluk çektiği” eleştirisi üzerine “geçmişte kim size elini uzattıysa,kim halka ve partililer yakınsa, kim sözünde durmuşsa, bugün ona destek verin” dedi. 5 yıllık İskenderun Belediye Meclisi üyeliği döneminde gerek partili gerekse halktan herkesin kendisine ulaşabildiğini ve cevap alabildiğini söyledi. Bunun en iyi kanıtının da çalışma arkadaşları arasındaki muhtarlar olduğunu belirtti. Milletvekili seçildiği taktirde bunun değişmesi için bir neden olmadığını alınan tüm mevkilerin süreli birer görev olduğu bilincinde olduklarını sözlerine ekledi. Asıl amacın CHP’nin iktidara gelmesinin olduğunu muhalefet milletvekili olmaktansa, iktidar olmuş CHP’nin sıradan bir üyesi olmayı tercih edeceğini söyledi.

İktidarın Dörtyol’da 12 yılda hiçbir yatırımı olmadığını Hatay’da bölgesel ayrımcılık yapıldığını, bölgenin haklarını nasıl savunacağı sorusu üzerine aday adayı Mustafa Kamil Turan şunları söyledi;
“Bizler seçildiğimiz taktirde tabi ki Hatay’ın Milletvekili olacağız ancak herkesin önceliği nasıl ailesiyse bizim de önceliğimiz kendi bölgemizin hakları olacaktır. İskenderun ve çevresi Hatay’ın gelirinin %70’ini sağlarken yatırımda aldıkları bunun çeyreği değildir. Bu haksızlığın giderilmesini sağlayacağız.

Bugün bölgemizde 1 tane Termik Santral var, iktidarın bu sayıyı 13-15’e çıkarma planları ve isteği var. Bırakın Narenciyeyi, tarımı neredeyse yaşama imkanımız bile kalmayacak. Biz bunların karşısında olacağız.
Bizim duruşumuz holdinglerden yana değil halktan yanadır. Gücümüzü sadece sizlerden alıyoruz. Çevreyi kirleten, yaşamımızı tehdit eden kim olursa olsun her yapının karşısındayız. Tabi ki doğayla barışık, planlamalara uygun, istihdam yaratarak bölgeye katkı sunan, bölge insanının kabul ettiği ve refahı arttıran her yatırımın da sonuna kadar yanında oluruz.”

CHP Dörtyol İlçe Başkanı Özel Gökisaoğlu ilçe örgütü olarak tüm seçilenlerin örgüt tarafından belirlenmesini tercih ettiklerini, örgütten çıkan adayların örgütle barışık hareket edeceğine inandıklarını söyledi ve bu konuda ki fikirlerini sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan ister ön seçimle ister başka yöntemle belirlensin ancak tabanda karşılığı olan adayların partiyi başarıya götüreceğini belirtti. İnşaat Mühendisi olarak meslek hayatında da iyi bir ekip çalışmasıyla ve ekibe güvenmekle başarılı olmanın mümkün olduğunu bildiğini, siyasette de örgütle birlikte çalışmadan başarının yakalanamayacağına inandığını söyledi.

Yaklaşık 2 saat süren ve sıcak ortamda geçen toplantının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Dörtyol İlçe Başkanı Özel Gökisaoğlu, Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’a bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve aday adaylığı sürecinde başarılar diledi.

8 1 7 6 3 2