İskenderun ‘da İsa Mesih’in Doğuşu ve Vaftiz Bayramı coşku içerisinde kutlandı

Ermeni cemaati tarafından 6 Ocakta kutlanan ‘İsa Mesih’in Doğuşu ve Vaftiz Bayramı’ İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi’nde Hatay Ermeni Kiliseleri Papazı Avedis Tabaşyan’ın yönettiği ayin ile kutlandı.

Resim 1698
Ermeni cemaati, diğer kilise mensupları, çeşitli din ve mezheplere mensup vatandaşların katıldığı Noel bayramı coşkusuna, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, CHP Milletvekili Aday Adayları Yılmaz Şahutoğlu, Süleyman Uyar, Ali Aslan, İskenderun Ortodoks Kiliseleri Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İskenderun Ortodoks Kilisesi Gençlik Yönetimi katıldı.

“Mesih’in doğuşu ile dünyamıza sevgi geldi”

Mumların yakıldığı ve duaların edildiği ayinde kısa bir vaaz veren Hatay Ermeni Kiliseleri Papazı Avedis Tabaşyan, yeni yılın herkese bereket huzur ve barış getirmesi dileğinde bulundu.

İsa Mesih’in doğuşu ve Vaftiz Bayramının sevgiyi simgelediğini belirten Tabaşyan, “İsa Mesih’in doğuşu ile dünyamıza sevgi geldi. Bizleri birbirimize bağlayan en önemli şey sevgidir. Sevgi var olduğu sürece dünyada huzur, bereket ve barış hâkim olacaktır” dedi.

Verilen vaazın ardından İskenderun Karasun Manuk Ermeni Kilisesi Korosu tarafından söylenen ilahilerle ayin coşkulu bir şekilde kutlanmaya devam etti.

“İsa Mesih’in vaftizi temsili şekilde gerçekleştirildi”

Ayin sonunda İsa Mesih’in vaftizi ilahiler eşliğinde haçın suya batırılıp çıkartılması ile gerçekleştirildi. Daha sonra kutsanan haç öpülerek ayin devam etti.

İlahilerle ayin sonrası süslenen kilise salonuna geçildi. Ekmek, su ve tuzu takdis eden Tabaşyan, yeni yılın tüm insanlığa bereket ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Bayram coşkusu, kesilen pasta ve düzenlenen kokteyl ile sona erdirildi.

Kokteyl sonrası çocuklar hediyelerini Ermeni Kiliseleri Papazı Avedis Tabaşyan tarafından aldılar.

Resim 1828----001 Resim 1698 Resim 1685 Resim 1793----001 Resim 1781 Resim 1751 Resim 1704

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.