İskenderun Belediye Meclisi Ocak Ayı Son Oturumunu Gerçekleştirdi

İskenderun Belediye Meclisi Ocak ayı son oturumunu Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirdi.

Meclis toplantısı yapılan yoklama ve bir önceki meclis toplantısının zabıt özetinin okunması ile başladı.

1

HİZMET AKSAMASIN İSTEDİK

Düzenlenen meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,yeni büyükşehir yasası ile belediyenin bir çok biriminin büyükşehir’e devir olduğunu belirterek,”İskenderun Belediyesinin asıl hizmetlerinden olan su,kanalizasyon,itfaiye,hal pazarı,otogar,mezarlık,mezbahane gibi bir çok birim büyükşehir belediyesine geçti.

30 Mart itibari ile bu birimlerde görev yapan personeli biz belediye olarak yılbaşına kadar mağdur olmasınlar diye çalıştırdık.Büyükşehir belediyesi ancak yeni binasını birkaç gün içerisinde açtı.Hala bir takım eksikler söz konusu.Bizler halkımız mağdur olmasın diye bugüne kadar idare ettik.Çünkü esas amaç halka hizmettir.Bizde de sadece emlak kaldı.”dedi.

TÜM TAZMİNATLAR ÖDENECEK

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,doğal olarak birimlerin büyükşehire geçmesi ile orada çalışacak personelinde büyükşehir tarafından istihdam edilmesi gerektiğini ifade ederek,”Biz kimseyi işten çıkartalım diye uğraşmıyoruz.Bu otomatikmen büyükşehir kanunu ile gerçekleşen bir olaydır.İskenderun Belediyesinde görev süresi dolan bu arkadaşlarımızın tüm tazminatlarını ödeyeceğiz.Kimseyi mağdur etmeyeceğiz.Hatta bu arkadaşların tekrar yerlerinde çalışmaları için büyükşehir belediyesine öneride bulunacağız.

Biz sorumluluk alanımızda olmayan yerlerde biz neden personel görevlendirelim.Zaten belediyenin ekonomik durumu da buna müsait değil.İstenirse bir komisyon kurup büyükşehirle bu durumu konuşabiliriz.

Büyükşehir bu arkadaşları değerlendirmeli.Biz şuana kadar kimseyi işten çıkartmak gibi bir anlayış içerisinde olmadık. ”şeklinde konuştu.

Ardından meclis gündeminde bulunan 1.madde -Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ün yeniden düzenlenen Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Meclisce görüşülerek Tiyatro Biriminin kurulması ve İskenderun Belediyesi Şehir Tiyatrosu Yönetmeliğinin kabul edilmesi ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci ve son maddesi olan kentimizin düzenli ve kesintisiz elektrik enerjisinden yararlanabilmesi amacıyla, İskenderun İlçesi AG+OG şehir elektrik projesinde yer alıp revizyon imar planında bulunmayan trafo alanları kapsamında 48 adet imar paftasında 102 adet trafo alanıyla ilgili sunulan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili İmar Komisyonu raporu da oy birliği ile kabul edildi.

Mecliste başka görüşülecek madde olmayınca meclis 3 Şubat Salı günü toplanmak üzere kapatıldı.

5 4 2 3 1