Özel İskenderun Gelişim Hastanesinde Reflüden laparoskopik ameliyatla kurtuldu

Reflüden laparoskopik ameliyatla kurtuldular

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Bariatrik (Obezite) ve Reflü Cerrahisi Uzmanı Genel Cerrah Op. Dr. Cavit Göktaş’ın laparoskopik gerçekleştirmiş olduğu reflü ve mide fıtığı ameliyatı, reflü hastalarına umut ışığı oldu.
Gelişen teknoloji sayesinde reflü ameliyatını çok kolay bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Göktaş, “Reflünün derecesi arttıkça; göğüste yanma, geğirti, bulantı, ağza acı su gelmesi, kusma, öksürük, ses kısıklığı ve kalp ritim bozukluğu şikâyetleri görülür. Başta asit düşürücü ilaçlar, semptomları rahatlatsa da, ilerleyen dönemlerde fayda etmez hale gelmektedir. Hastalar sırt üstü yatamaz ve 2-3 yastıkla yatmaya başlar. Bütün bunlar hastanın yemek yemekten korkar hale gelmesine neden olur. Ameliyat sonrası hastaların yüzde 90 – 95’i ilaca gereksinim duymamaya başlar. Kısa süre içinde 2- 3 yastıkla yatmaktan kurtulup, yemeklerini daha rahat yemeye başlarlar. Hastanın yaşam konforu bir ay içinde hiç hasta olmayan bireyler gibi olmaya başlar. Kısacası reflünün en etken tedavisi Laparoskopik nissen ameliyatıdır” dedi.

Screenshot_2

Uygulamış oldukları hastalardan olumlu dönüşler aldıklarını belirten Op. Dr. Cavit Göktaş, “Hastalarımıza gerçekleştirmiş olduğumuz reflü ameliyatı sonrası, hastalarımızın kısa sürede şikâyetleri kaybolmuştur. Artık daha sağlıklı ve mutlu bir şekilde hayatlarına devam etmektedirler. Herkese mutlu ve sağlıklı yıllar dilerim” açıklamasında bulundu.

“Artık rahat yemek yiyebiliyorum”

Ameliyat sonrası çok rahat yemek yediğini ve kilo verdiğini ifade eden YAPA Çocuk Akademisi Resim Öğretmeni Meryem Yıldırım, “Mideyle alakalı şikâyetlerim yıllardır sürüyordu. Yediğim her şey mideme dokunurdu. Birçok doktora göründüm, mide koruyucu birçok ilaç kullandım, ama geçici süreliğine fayda gördüm. Bundan kurtulmam gerekiyordu. Midem ağzımda gibi hissediyordum. Daha sonra doktorum Cavit Bey’le tanıştım. Hastanede yapılan tetkikler sonrası bana, reflü ve mide fıtığı teşhisi konuldu. Doktorum ameliyat olmamı önerdi ve laparoskopik ameliyat oldum. Ameliyat sonrası midemde hiçbir sıkıntım kalmadı.

En güzel olanı ise ilaç kullanmıyorum. Kendimi, yeni doğmuş gibi hissediyorum” açıklamasında bulundu.

Ameliyat öncesi içtiği sudan dahi tat alamadığını ifade eden Musa Gündoğdu ise, “20 yıldan bu yana reflü sıkıntısı yaşıyorum. Yemek yiyemiyor ve yediklerimi sürekli çıkarıyordum. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne bir hastamı ziyarete geldiğimde, burada kapalı reflü ameliyatı yaptığını öğrendim ve doktorla tanıştıktan sonra ameliyat olmaya karar verdim. Ameliyat sonrası midemde hiçbir sıkıntı kalmadı. Midem bazen içtiğim suyu bile kabul etmezken, şuan rahatlıkla yemek yiyebiliyorum. Artık ilaç kullanmıyorum. İyi ki ameliyat oldum” dedi.

Önceki İçerikArsuz’da kriz merkezi oluşturuldu
Sonraki İçerikÖzel Yükseliş Kolejinden Bir Başarı Daha