Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır ?

Tırnaklarınız  görsel olarak ne kadar düzgün ve sağlıklı olursa elleriniz de o kadar güzel ve dikkat çekici görünür. Tırnaklarınıza düzenli olarak bakım uygulamak ve gereken özeni göstermek daha zarif ellere ve tırnaklara sahip olmanın ilk yoludur. Tırnak bakımı uygularken bir kaç önemli noktaya dikkat edilmesi gerekir. Bunlardan ilki düzenli beslenmek içsel bir sağlık yaratmaktır. Tırnaklarınıza ihtiyacı olan vitaminin ilk önce içeriden sağlanması gerekir.

Tırnaklarınız çabuk kırılıyor ve soyuluyor ise, tırnak bakım ve güçlendirici  kremler kullanmalısınız.
Tırnaklarınızın bakımını yaparken kullandığınız törpü, makas ve fırçaların hijyenik olmasına dikkat etmelisiniz. Dışarıda bakım uygulatıyor iseniz aynı şekilde ortamın steril olmasına özen göstermelisiniz.
Tırnak bakımınızı evde kendiniz düzenli olarak uygulamak istiyorsanız, tırnak güçlendirici Akdeniz kreminden faydalanabilirsiniz.

Akdeniz kremi için size lazım olan malzemeler 2 çay kaşığı badem yapı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağıdır. Bu karışımı 2 ay boyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. İhtiyaç duydukça tırnaklarınızı 5 – 10 dakika içinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Fazla yağı peçete veya bir bez yardımı ile elinizden temizleyerek kullanabilirsiniz.
Tırnaklarınıza bakım uygulayabileceğiniz bir başka kür ise bal ile uygulanır.
Yarım çay kaşığı katı kakao yağı
1 tatlı kaşığı vazelin
1 çay kaşığı bal

Katı kakaoyu rendeleyerek bir kaba alın. İçine diğer malzemeleri de koyarak ağzını kapatın. Benmari usulü eritip tahta bir kaşık ile karıştırdıktan sonra yeterince ılıyınca tırnak diplerine masaj yaparak uygulayın. Yıkamayın ve uzun süre tırnak diplerinde bekletmeye çalışın. Bu karışımı da dolapta 2 ay bekletebilirsiniz.

Önceki İçerikSiyah Saçlı Kadınlar İçin Makyaj Önerileri
Sonraki İçerikUzun Etek Giymek İsteyenlere Stil Önerileri