CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği’ni ziyaret etti

Seçim çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerini sürdüren Çolakoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Selahattin Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
Dr. Ender Çolakoğlu ve çalışma arkadaşlarını, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Selahattin Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

1
Gerçekleşen ziyarette konuşan Çolakoğlu, ”2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden milletvekili aday adayı olduğumu sizlerle paylaşmak, sizin meslek odası olarak sorunlarınızı dinlemek, öneri ve görüşlerinizi almak, hem de kendi açımdan mevcut hükümetin konuyla ilgili yanlışlarını değerlendirmeye ve Cumhuriyet Halk Partisinin sivil toplum kuruluşlarına nasıl baktığı hususunda partimin görüşlerini sizlerle paylaşmak için buradayım.Mevcut iktidarın sivil toplum kuruluşlarına, demokrasiye, insan haklarına, temel özgürlüklere karşı tavrını değerlendirirsek sonucu görmüş oluruz.Meslek örgütlerine uygulanan baskıda, mevcut hükümetin bu kuruluşlara olan bakış açısının net olarak göstergesidir. Cumhuriyet Halk Partisi çarpık kentleşmeden, ranta dayalı şehirleşmeden son derece rahatsızdır.Cumhuriyet Halk Partisi’nin çağdaş sosyal (toplumcu) demokrasi anlayışının odağında insan-yurttaş vardır. CHP’nin çıkış noktası, hakkı, hukuku, özgürlüğü, emeği, kimliği, kültürü ile insandır, toplumdur, halktır-yurttaştır.

CHP, kendisi ve dünya ile barışık bir Türkiye’yi; Akılcı, verimli, büyüyen, emek ve üretim öncelikli bir Türkiye’yi; Gençliği özgür, kadını ve erkeği eşit bir Türkiye’yi;Uyumun, bütünleşmenin ve hoşgörünün varolduğu bir Türkiye’yi; Yurttaşlarımızın onurlu ve mutlu yaşadığı toplumcu ve Bağımsız bir Türkiye’yi amaçlamaktadır.

CHP iktidarında, Sağlıklı ve vasıflı kentsel konutların üretilebilmesine engel olan olumsuzluklar ortadan kaldırılacak, Kentleşme Fonu ile konut üretimi desteklenecek ve toplu konut üretimi yeni bir örgütlenme çerçevesinde hızlandırılacaktır.

Kentleşme politikaları yörede yaşayan insanların, huzuru, refahı ile sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına öncelik verilerek oluşturulacak, kentler, kamu yararına aykırı, yasa dışı plan değişiklikleriyle talan ettirilmeyecektir.
Kentlerimizin temiz, güvenli ve yaşam kalitesi yüksek yaşam alanları haline getirilmesini sağlamak için artan nüfus, ekonomik, sosyal ve teknolojik gelişmeye paralel olarak farklılaşan kentsel fiziki ve sosyal altyapı ihtiyaçları kentsel planlama anlayışı içinde karşılanacaktır. Sivil toplum yapılanmasının güçlenmesi desteklenecek: Meslek odaları, okul aile birlikleri, sendikalar, yöresel dayanışma dernekleri, çevre ve tüketici hakları kuruluşları gibi tüm yurttaş beraberlikleri özendirilecektir. Böylelikle, yurttaşın sivil toplum örgütleri aracılığıyla ülkede daha etkin duruma gelmesi sağlanacaktır. Vakıfların ve sosyal yardım amacı ile oluşturulmuş derneklerin kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyet göstermeleri etkin denetim ile sağlanacak; devletten daha çok destek veya teşvik alabilmeleri kamu yararı ilkesi gözetilerek gerçekleştirilecektir.Cumhuriyet Halk Partisi iktidarının meslek örgütlerinin sorunlarının çözümünde, savunduğu temel anlayışlar nedeniyle en önemli çıkış noktası olacağını düşünüyorum. CHP’nin, meslek örgütlerinin içinde bulunduğu sorunların çözümünü sağlayacak iletişimi, aklı ve iradeyi ortaya koyacağına inanıyorum.”Dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Selahattin Gündüz ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek Dr. Ender Çolakoğlu’na başarılar diledi.
Konuşmaların ardından ziyaret karşılıklı sohbet ortamında devam etti.

IMG_0413 IMG_0398 IMG_0397 IMG_0391 1

Önceki İçerikİskenderun Belediyesi Kâğıt toplayanlara yönelik denetimleri arttırdı
Sonraki İçerikİskenderun Özel İkem Koleji’nden LÖSEV’ e Destek
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.