Allık Sürerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Kadınların yüzyıllardır güzelleşmek için başvurdukları birbirinden farklı yollar vardır. Bu yolların en başında makyaj yapmak gelir. Doğru ve kararında yapılmayan bir makyaj kişinin güzelliğine gölge düşürecektir. Makyaj yapmak aslında beceri ve pratiklik isteyen bir husustur. Bu konuda ustalaşmış birçok bayanın bile üzerinde çok da durmadığı noktalardan birisi sağlıklı görünmesi gereken cilt rengidir.

Cildimiz mevsim değişikliği ve kansızlık gibi birçok sebepten dolayı renk değişimine uğrayabilir. Bu da daha sağlıksız bir görüntü yaratabilir. Sağlıklı görünen bir cilde sahip olabilmek için ihtiyacımız olan makyaj hilelerinden birisi de allıktır.

Allık sürerken dikkat etmemiz gereken en önemli unsur yüz şeklimizdir. Eğer oval bir yüz şekline sahipseniz allık sürmeye başlamadan önce toz bir pudrayla elmacık kemiklerinizi aydınlatabilirsiniz. Kullanılan fırçanın köşeli olması daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Allığı pudrayı yaydığınız yerin altına doğru yanak çukuru boyunca sürmelisiniz. Bu şekilde sürülen bir allık yüzünüze hoş bir ifade katacaktır. Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz elmacık kemiklerinizin daha belirgin hale gelmesi için gülümseyin, allığı dairesel ve yumuşak hareketlerle elmacık kemiklerinizin üzerine sürün. Fırçayı şakaklarınıza doğru hafifçe kaydırın. Toz bir allık kullanmak daha etkili olacaktır. Bu yöntem elmacık kemiklerinizin daha dolgun görünmesini sağlayacaktır. Kare bir yüze sahipseniz yanaklarınızın burnunuza yakın kısmından başlayarak allığınızı sürün. Sonra fırçayı kulaklarınıza doğru çekin. Fırça hareketleriniz hep geriye doğru olsun. Bu şekilde sert hatlarınız daha yumuşak bir görüntüye kavuşacaktır.

Önceki İçerikZara Gece Elbise Modelleri
Sonraki İçerikCHP’lilerden Culha’ya ziyaret