CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan Alevi Kültürünü Araştırma Derneği’ni Ziyaret Etti

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan nezaket ziyaretleri kapsamında çalışma arkadaşları ile birlikte Alevi Kültürünü Araştırma Derneği’ni (AKAD) dernek başkanı Nihat Yenmiş ve dernek yöneticileri ile bir araya geldiler.

20141222_160013
Sıcak bir sohbet ortamında geçen ziyarette dernek başkanı Nihat Yenmiş dernek olarak alevi kültürünü yaşatmaya ve tanıtımının doğru yapılmasına çalıştıklarını söyledi. Mustafa Kemal mahallesindeki dernek inşaatının tamamlandığında çok daha verimli çalışacaklarını belirtti.

Bölge halkının birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu, bu kardeşlik bağının geçmişte Maraş’ta, Çorum’da ve Sivas’ta yaşanan acıların bu bölgede yaşanmamasında etkili olduğunu söyledi.

Geçmişte seçilen siyasilerin daha sonra bağlarını yeterince sıkı tutmadıklarını bundan dolayı da istedikleri gibi temsil edilmediklerini düşündüklerini söyleyen dernek başkanı Nihat Yenmiş bundan büyük üzüntü duyduklarını sözlerine ekledi.

Sözlerine kendilerini kabul ettiği için dernek başkanına teşekkür ederek başlayan Mustafa Kamil Turan ;
Maraş’ta 19-26 Aralık 1978’te yapılan Alevi katliamının acısının hala aynı sıcaklıkta olduğunu, böyle acıların tekrarlarının yaşanmaması için korkmadan yüzleşmek ve sorgulamak gerektiğini söyledi. İktidarın Alevileri yok saydığını ve ayrımcılık yaparak siyasi çıkar elde etmeye çalıştığını söyleyen Mustafa Kamil Turan “Maraş olaylarının anılmasına bile izin vermeyen zihniyetin Alevi açılımından bahsetmesi inandırıcı değildir” dedi.
İskenderun savaş mahallesi doğumlu olduğunu söyleyen Turan bölge insanı olduğunu ve bölge yapısını iyi tanıdığını ifade etti. “Belen, İskenderun, Arsuz başta olmak üzere Payas,Erzin ve Dörtyol yaşadığımız bildiğimiz,içinden çıktığımız yerlerdir. Acılarımızı ve sevinçlerimizi birlikte yüreğimizde hissederiz” dedi. Kendisine geçmişte olduğu gibi seçildiği taktirde Milletvekilliğinde de kolaylıkla ulaşabileceklerini ve çalışmalarını sivil toplum örgütleriyle birlikte yapacaklarını söyledi.

Yoğun bir çalışma temposu gözlendiğinin söylenmesi üzerine diğer aday adaylarının çalışmalarının da partiyi yücelttiğini ve halkta heyecan uyandırdığını söyleyen Turan “bu heyecan 2015 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar ile buluşturacaktır, buna inanıyorum ” dedi.

İskenderun Belediye Meclis Üyeliği görevini yaptığı geçen dönemde de dernekleri ile yakın ilişkiler kurduğunu söyleyen dernek başkanı Nihat Yenmiş Mustafa Kamil Turan’ın Milletvekili aday adaylığından mutluluk duyduklarını söyledi ve çalışmalarında başarılar diledi.

20141222_162043 20141222_160015 20141222_160013

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.