Nazım Culha’nın elektrikle ilgili azimli çabası sonuç verdi ENERJİSA’dan Arsuz’a yatırım hamlesi

Uzmanlık alanı olan elektrikle ilgili tüm sorunları ve çözüm önerilerini en üst mercilere kadar taşıyan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yaptığı girişimler sonuç vermeye başladı. Arsuz’da çift devreli yüksek gerilim hattı çekilmesinin ardından, Karaağaç Şarkonak ve Konarlı mıntıkaları ile Arsuz merkezde yeni bina tipi trafo kurulumunun yanı sıra Gökmeydan Mahallesi’nde de 2 kilometrekarelik Yeraltı Yüksek Gerilim hattı döşeme çalışmaları start aldı.

karaağaç trafo (1)

ENERJİSA’nın ilçede başlattığı enerji yatırımlarını yerinde görmek ve çalışan personelin ihtiyaçlarını sorgulamak amacıyla yapılan çalışmaları inceleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bu yatırımların devam etmesiyle birlikte Arsuz’un 2015 yılında, 2014 yılında yaşadığı enerji sıkıntısını yaşamayacağını ifade etti.

Yatırımlar sürecek;Halkın enerji ihtiyacına cevap verebilmek adına ENERJİSA’nın Arsuz’da başlattığı çalışmaları anlatan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “2014 sezonunda yaşanan elektrik sıkıntısını önümüzdeki yıllarda yaşamamak adına elimizden geleni yaptık. Valimize, enerji bakanımıza ve hatta ENERJİSA yetkililerine yapılması gereken çalışmaları bizzat dosya halinde sundum. Taleplerimin de dikkate alınmasından dolayı mutluyum. İlçemizde, Karaağaç’ta Şarkonak ve Konarlı olmak üzere iki adet, Arsuz’da da Atahan Otel’in arkasında bir adet olmak üzere toplamda 3 adet bina tipi trafo kurulumu ile Gökmeydan Mahallesi’ndeki merkez trafodan PTT Evleri’ne kadar 2 kilometrekarelik Yeraltı Yüksek Gerilim hattı döşeme çalışmaları başladı.

Ayrıca, Karaağaç’a yeni eklenmesi gereken 8, Nardüzü’ne üç, Madenli ve Üçgüllük’e üç, Gökmeydan’a iki, Höyük’e iki, Hatay’ın en büyük köyü Karahüseyinli’ye dört, Işıklı, Tatarlı ve Tülek’e de birer – ikişer adet olmak üzere, daha birçok mahallemize trafo ilavesi yapılması gerekiyor. Bundan da anlaşılacağı gibi sıkıntılar oldukça fazla. Arsuz’u besleyecek olan çift devreli yüksek gerilim hattı döşendi. Bu hatlardan biri arıza verdiğinde, diğeri devreye girecek ve enerji sıkıntısı fazla hissedilmeyecek. Daha önceki yüksek gerilim hattımız tek devreliydi. Arızalanması halinde büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Ancak, sıkıntıların tam anlamıyla giderilmesi için 15 yıldır yatırım yapılmayan ilçemize kat be kat yatırım yapılması gerekiyor. ENERJİSA’nın ilçemizdeki bu ciddi yatırım hamlesini arttıran bir ivmeyle sürdürmesini dilerken, büyük bir özveri, titizlik ve sorumlulukla çalışmalarını gerçekleştiren personele de teşekkür ederim” dedi.

“Arsuz, yıldızı parlayan bir ilçe”

Arsuz’un elektrik şebekesinin de yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Nazım Culha, “Arsuz, yıldızı parlayan bir ilçe. İşletme ve konut bağlamında da yatırımlar ilçemize doğru kayıyor. Elektrik yatırımının bu yatırımlara paralel olarak yapılması gerekiyor. Yine de elektrik yatırımında iyi bir hamle içerisindeyiz. Devreye girecek olan yeni trafolarımızla ilçemizde enerji sıkıntısının minimum düzeye ineceğine inanıyor, bölgemizde yapılacak bu nitelikteki çalışmalara da her zaman destek olacağımızı da belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

konarlı (2) konarlı (1) karaağaç trafo (1)

Önceki İçerikKamu Hizmetlerine Erişimde Kolaylılık Sağlanması Toplantısı Yapıldı
Sonraki İçerikMakyajla ilgili 5 ipucu
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.