Makyajla ilgili 5 ipucu

Yüzünüze nemlendirici sürerken 3-4 dakika masaj yapın. Özellikle göz çevrene masaj yaparak yüzündeki ödemi dağıtabilirsiniz.

Fondöteni elinizle denemek yerine çenenizde deneyebilirsin. El derisi, yüze nazaran daha koyudur. Rengin uyumlu olduğunu anlamanın yolu ise, sürdükten sonra rengin kaybolduğunu görmektir.

Bu noktada önemli olan, cildini makyaja hazırlamak ve sağlıklı tutmaktır. Renk bozulmalarının olduğu yerlere yağsız bir sıvı fondöteni ufak dokunuşlar halinde uygulayarak dağıtın. Göz altlarına, dudak ve burun kenarlarına kapatıcı uygulayın. Son olarak toz pudra sürerek mükemmel ten rengine kavuşun.

Yeşil alt tonlu bir kapatıcı kırmızılıkları yok etmeye, mavi alt tona sahip olanlar açık teni tamamlamaya, sarı renkli olanlar ise koyu tenleri bütünlemeye yarar. Pembe alt tonlu kapatıcılar da, kışla beraber donuklaşmaya başlayan ten rengini aydınlatmak için idealdir.

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.