Chp Milletvekili Aday Adayı Çolakoğlu, Reyhanlı’da Partililerle Buluştu

CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu Partisinin Reyhanlı İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti.
Seçim çalışmaları kapsamında, yapılacak olan genel seçimler öncesinde CHP’ nin ilçe teşkilatlarını ziyaret eden milletvekili aday adayı Dr. Ender Çolakoğlu, Reyhanlı parti teşkilat başkanı ve partililer tarafından karşılandı.

1
Çolakoğlu, ”Yıpranmış, yozlaşmış, yolsuzluk ve israf bataklığına saplanmış, halkından kopmuş olan AKP iktidarına karşı demokratik yollardan mücadele etmek için”, CHP ‘den aday adayı olduğunu söyledi.

CHP Reyhanlı İlçe Teşkilatına yaptığı ziyarette konuşan Çolakoğlu;”Ülkede toplumun kamplaştırıldığı, ayrıştırıldığı, ötekileştirildiği, benden olmayanlar anlayışının her alanda sürdürüldüğü gözlenmektedir. AKP her zaman olduğu gibi 2015 seçimlerine giderken bu ayrışma ve gerginlikten nemalanmaya çalışmaktadır. Bugün kadınla erkeğin eşit olmadığı konuşuluyor, insanımızın etnik ve inanç değerleri siyasete malzeme yapılıyor. İşsizliğin, istihdamın, geleceğe yönelik güvencenin, korku ve huzursuzluk gibi sorunların çok ciddi boyutlara geldiğini hepimiz bilmekteyiz.Birlik içinde hep birlikte ben değil biz diyerek bu gidişe son vermeliyiz.Laik, demokratik cumhuriyetin kazanımlarından vazgeçmeyeceğiz. “Herkes için CHP” sloganıyla meydanlara inecek ve “CHP varsa, herkes için var” diyerek toplumun tüm kesimlerinden oy isteyeceğiz..

TARIM POLİTİKALARI ÇİFTÇİLERİ İFLASA GÖTÜRÜYOR”

Çiftçilerimizin hayat standardında en ufak bir iyileşme olmamış, aksine bugün dünden daha da kötü olmuştur.Tarım politikaları iflas etmiştir.

Bölgemizde üretim alanları arttırılmalıdır.Mayınlı alanların tarım alanına çevrilmesi, çiftçiye sağlanan teşviklerin desteklenmesi gerekmektedir.Mazot ve gübreden kdv kaldırılmalı, mazot 1,5 Liraya indirilmedilidir.Tüm bu söylediklerimin gerçekleşmesi için CHP politikalarına ihtiyaç vardır.

Tarımsal ihracatımız, tarımsal ithalatı karşılayamaz duruma gelmiş, ekilen biçilen tarımsal alanlar azalmış, tarım toprakları terk edilmiş, işsizliği dengeleyen bir sektör olan tarımdan kaçış hızlanmış, yani tarımda çalışan sayısı düşmüş, köylerimiz boşalmış, çiftçimizin, köylümüzün geliri her geçen yıl azalmış ve borç batağına sürüklenmiştir. Çiftçilerimizin tamamı neredeyse borçlu ve borçlarını ödeyemez duruma gelmiştir.Köylümüz, çiftçimiz tam manasıyla bitmiş durumdadır.

Bölgenin en önemli tarım alanlarından biri olan Amik Ovası’nda çiftçilik yapan üreticiler, uygulanan tarım politikalarından kaynaklı artık iflasın eşiğine gelmiştir.

Ülkemizde ve bölgemizde narenciye sektörü de hükümetin yanlış politikaları sebebiyle mevcut hali ile sürdürülebilir değildir.Ülkemiz de narenciye sektöründe yapılandırma- dönüşüm yapmamız bir zorunluluktur.Cumhuriyet Halk Partisi çiftçinin emekçinin yanındadır yanında olacaktır.

”Çağdaş,modern ve aydınlık bir Türkiye için hep beraber CHP’ye”

CHP iktidarında Çağdaş, modern, ilerici bir eğitim sistemi hayata geçirilecektir..
Eğitim politiklarını belirleyen kurumların siyasi düşünce ve ideolojik saplantılarla hareket etmesi çok yıkıcı sonuçlar doğurabilmektedir. Eğitim politiklarının tek rehberi bilimsel düşünce ve ilkeler olmalıdır.Genç nesillerin geleceği yakalaması anlamına gelen eğitim sisteminin bilimsel içeriği büyük önem taşımaktadır.Cinselleştirilmiş ve dinselleştirilmiş bir eğitim sisteminin hangi amaca hizmet ettiği bilinmektedir.Gençlerimizin eğitim sorunlarının çözüme kavuşması gerekmektedir.CHP iktidarında Çağdaş, modern, ilerici bir eğitim sistemi hayata geçirilecektir.

TAŞERON SİSTEMİ KÖLELİKTİR!

Taşeron sistemi ile köleleştirme sonucunda emeği sömürülen işçilerin de kesinlikle iş güvenceleri kalmamıştır.İşçi ölümleri sayısında büyük artışlar yaşanmış işçi hayatı hiçe sayılmıştır.Bilinmelidir ki emek en yüce değerdir.Hem maddi yönden hem de sosyal hayat da kendilerine gereken değer verilmiyor. Hiçbir hakka sahip olmayan taşeron işçileri, emeklerinin karşılığını alamayarak açlık sınırının altında yaşıyorlar.Taşeron işçilerinin sendikalı olamadığı, iş güvencelerinin, statülerinin, yıllık izinlerinin bulunmadığından sıkıntı yaşadıklarını gözlemlemekteyiz.Çözüm CHP’ dir.

Türkiye’nin bu şekilde yönetilmesi kabul edilemez bir durumdur.Sonuç olarak ülkede huzuru ve güvenliği tesis edecek,siyaseti yüceltecek, ekonomiyi düzeltecek, iş hayatında, eğitim, öğretimde ve her alanda ülkeyi düzlüğe çıkaracak parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir.Yolumuz aydınlık, varacağımız yer özgürlüktür.CHP, ülkeye barış ve mutluluğu getirecektir.”Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Reyhanlı İlçe Teşkilat Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr.Ender Çolakoğlu’na ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek başarılar dilediler.

4 3 2 1

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.