CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan Çalışmaları Devam Ediyor

CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan ve çalışma arkadaşları EĞİTİMSEN (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) İskenderun Şubesini ziyaret ederek Şube Başkanı Mustafa Ünsal ve yöneticileri ile bir araya geldiler.

IMG_3382

Mustafa Kamil Turan sözlerine kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek başladı. “Toplumsal barışın bozulmaya başlamasından endişe duyduğumuz şu dönemde toplumsal barışın mimarları olarak gördüğümüz sivil toplum örgütleri bizler için farklı bir önem arz etmektedir. Bundan dolayı aday adaylığı sürecimizde sivil toplum örgütlerini ziyaret ederek, sıkıntılarını ve beklentilerini dinleyerek kendilerine moral vermeye gayret ediyoruz “ dedi.

Şube Başkanı Mustafa Ünsal aday adayı Mustafa Kamil Turan ve beraberindeki çalışma arkadaşlarına eğitim camiasının büyük bir baskı altında olduğunu sendikalarının çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Yöneticilerin sorularını cevaplayan Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan “atanamamış polis ya da din görevlisi yok ancak atama bekleyen binlerce öğretmen var. Eğitim demokrasinin de, toplumsal kalkınmanın da her şeyin temelidir” dedi. Milli Eğitim Bakanlarının eğitimci olmadığını eğitimin içinden gelmeyen siyasilerin sivil toplum örgütlerini de dışlamaları halinde eğitim sorunlarına çözüm bulamayacaklarını söyledi.

Demokrasinin gelişmesi için toplumsal muhalefetin şart olduğunu ancak muhalefet denildiğinde sadece siyasi partilerin yeterli olmayacağını, asıl sivil toplum örgütlerinin toplumsal muhalefette öncü olmaları gerektiğini, CHP’nin her zaman sivil toplum örgütleri ile iç içe olduğunu da sözlerine ekledi. Halktan ve sivil toplum örgütlerinden kopuk birisi olmadığını seçilmesi halinde ulaşılabilir bir Milletvekili olacağını ve sivil toplum örgütleri ile de birlikte çalışmak arzusunda olduğunu dile getirdi.

EĞİTİMSEN Şube Başkanı Mustafa Ünsal CHP Hatay Milletvekili aday adayı Mustafa Kamil Turan’a çalışmalarında başarılar dilediler.

IMG_3391 IMG_3387 IMG_3383 IMG_3382

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.