Hukuk İşlemeye Devam Edecek

Er yada geç ne ekmişsen onu biçeceksin. Başkasına organize bir şekilde iftira atıp suçsuz yere ceza almasına sebebiyet vermişsen, karşılığı bir gün misliyle döner.İnsanlara acılar yaşatarak tarifi imkansız sıkıntıları reva görerek, siyasi ganimet hesapları yapmak, her zaman kar etmiyor. Hak-Hukuk kuralları dışına çıkarak bin bir entrikalarla amaca ulaşmaya çalışmak en hafif tabiriyle alçaklıktır. Alçaklığa göz yummuş olmak, görmezden, anlamazdan gelmek yani işine geldiği için ses çıkarmamak o suça ortak olmaktan başka bir mana taşımaz.

Birinin göz yaşı diğerinin sevinci olamaz. Olmamalı da.Bu ülkede haksızlıklara göz yumarak akan göz yaşlarından keyiflenenler oldu mu.Evet oldu. Rövanş hırsıyla acımasızlık, gaddarlık sergilendi mi? Elbette sergilendi. Görünen köy kılavuz istemiyor. Nice ailelerin, eşlerin ,çocukların yüreğine kor düştü. Aylar, yıllar acılar içerisinde geçerken itibarlar yerle bir edildi. Doğru mu ?Doğru. Bunun vebali kimin üzerine. Sebebiyet verenlerin üzerine, tabi ki.

Düşünün ki bir aracın direksiyonunda şoför var ama arkadan uzanan gizli eller arabayı kullanıyor. Şoför önceleri bundan rahatsız değil. Neden? Çünkü şoför acemi. Üstelik o eller, ehliyeti almasında büyük katkı sunmuşlar. Hiç vefasızlık olur mu? O gizli eller direksiyonu diledikleri yöne çevirirken şoför sadece seyir etti.Uzun süre manzara bu idi. Ne zamanki o gizli eller can tehlikesi yaratmaya başladı vay! bana araba kullandırmıyorlar, çarpmama sebep olacaklar, arabama haberim olmadan binmişler demeye başladı.Ee tabi ki can tatlı.Ondan sonra film koptu, ortaklık bitti.Şikayetçiyim gerekeni misliyle yapacağım görürsünüz siz tehditleri uçuşur oldu.

Bedel ödeme zamanı gelmiş anlaşılan. Düğmeye basıldı. Gelişmeler bunu gösteriyor. Hâk tecelli etmeye başladı anlayacağınız.Bu tecelli sadece malum kitlelere değil haksızlığa katkı sunan ve görmezden gelen tüm kitlelere ulaşacaktır.Her şeye rağmen Hukuk kuralları içerisinde kalınarak hesap sorulmalıdır. Kimsenin ahı kimsede kalmayacaktır. İlahi adalet yerini bulacaktır bundan kimsenin kuşkusu olmasın.Bu durumdan yarası olan gocunmaya başlasın bence.” Rüzgar eken fırtına biçecektir.”

Önceki İçerikDr. Ender Çolakoğlu Piri Reis Mahallesinde coşku ile karşılandı
Sonraki İçerikGökhan Hamarat’tan Bir Başarı Daha
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.