Kaş Kirpik Bakımı Nasıl Olur ?

Kaşlarımız ifademizi etkileyen önemli bir aksesuarımız gibidir. Yanlış bir kaş şekli gözümüzü olduğundan küçük yada olduğundan daha büyük gösterebilir. Buda istediğimiz görüntünün dışına çıkmamıza neden olabilir. Bakışlarımızı etkileyen kaşlar aynı zamanda yüz tipimizi de etkiler. Kaşlarımızın uzunluğu, kısalığı, kalınlığı, inceliği yüz tipimizi farklılaştırdığından doğru kaş şeklinin kullanımı bizim için önem içerir.
Kirpiklerimiz gözlerimizin en güzel süsüdür. Bakışlarımızın keskinliği, derinliği onların elindedir. Bu yüzden herkes uzun , kalın, sağlığı kirpiklere sahip olmak ister. Kullandığımız maskaralar, rimeller bu yüzden hep özenle seçilir. Biliriz ki bakımlı ve sağlıklı olmak kavramı kaşlarımız ve kirpiklerimiz için de geçerlidir. Doğal yöntemlerle kaşımız ve kirpiğimiz nasıl parlak, sağlıklı olur?

Kaş ve kirpiklerimiz kıllardan oluşur. O yüzden nasıl saç bakımı yapıyorsak, kaş kirpik bakımını da ihmal etmemeliyiz. Kaşlarımızda kılların arasında seyreklik olabilir. Doğru yöntemlerle kaşların bakımı yapılırsa sağlıklı uzayan tüyler o boşlukların yok olmasını sağlayacaktır. Kirpiklerimiz de ne kadar sıksa o kadar güzel ve alımlı gösterir bizi. Hele de uzunsa çekici gözlerden kimse kurtulamaz.

Kaş kirpik bakımı için birçok kozmetik ürün geliştirilmiştir. Kozmetik ürün kullanmak istemeyenler de farklı yağlardan bir karışım yaparak doğal yöntemlerle kaş kirpik bakımını gerçekleştirebilir. Önemli olan bir nokta kullanılan yöntemlerin kaşlarımızı ve kirpiklerimizi daha da azaltmamasıdır. Uygulamalar bastırmadan, narin uygulanmalıdır. Kirpikler ve kaşlar hızlıca çekilip koparılmamalıdır.