Hatay Büyükşehir Belediye meclisi olağan aralık ayı toplantısı yapıldı

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Meclisi olağan Aralık ayı toplantısını, 10 Aralık Çarşamba günü HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında gerçekleştirdi.

IMG_5757
Toplantı, Defne ilçesinde bulunan ziyaret alanlarının Defne Belediyesi’ne devredilmesine ilişkin teklifin görüşülmesiyle başladı. Bu teklif maddesini tüm gruplar, inançlara olan saygısını belirterek kabul etti. Önceki toplantılarda görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edilen maddeler komisyon raporlarının okunup oylanması ile kabul edildi. Dörtyol ilçesinde bulunan akaryakıt ve LPG satış istasyonuna ait çekme mesafelerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin imar planı değişikliğinin bir sonraki toplantıda görüşülmesine karar verildi.

Uzun zamandır Hatay’ın en önemli sorunları arasında yer alan trafik ve araç park sorunu da bu toplantıda çözüme kavuştu. Geçmiş yıllarda uygulanan parkomat sisteminin hangi ilçelerde uygulanacağına, fiyatların ne olacağına ve yapılacak revizyonlara ilgili ilçe belediyelerin Hatay Büyükşehir Belediyesi ile yapacağı protokoller sonunda karar verilecek. Halkın bu konudaki taleplerini bilen HBB, bu uygulama ile Hatay halkının taleplerine bir kez daha cevap vermiş olacak.

HBB Meclisi, Ocak ayı toplantısının 14 Ocak Çarşamba günü saat 14:00’te yapılmasına karar verilmesiyle dağıldı.

IMG_5773 IMG_5761 IMG_5757

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.