Elma Kabuğunun Cilde Faydaları

Elmanın cilde birçok faydası vardır. Elma minareller açısından çok zengin vitaminler içermektedir. Elma kabuğu bir mucizedir saymakla bitmeyen faydaları vardır. Elmanın içerisinde C vitamini olduğu için önemlidir.
Elma kabuğu ciltteki tıkanmış gözeneklerinin açılmasını sağlar. Elmanın kabuğunu soyarak cildinizde bekletin yüzünüzün her yerine sürün 5 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayın etkisini göreceksiniz. Elma kabuğu cildinizin nefes almasını sağlar. Cildimizin bakımı ve cildimizdeki birçok sorun için elma kabuğu önemli bir etkendir. Elma kabuğu ciltteki ölü derilerin canlanmasını sağlar. Cilde canlılık, parlaklık kazandırarak cildin mükemmel bir görüntüye sahip olmasını sağlar. Ayrıca cildi yumuşacık yapar. Ciltte hücre oluşumunu sağlar. Hücre oluşumu cildimiz için önemli etkenlerden birisidir. Cildin daha diri görünmesini sağlar. Elmanın cildi güzelleştirici etkisi günümüz de de önemli bir yere sahiptir.

Göz kenarlarındaki kırışıklıkların giderilmesinde elma önemli bir unsurdur. Boyundaki kırışıklıklar için de etkili olabilir.

Yazın ciltte oluşan çillere ve lekelere karşı etkilidir. Bu lekelerin hızlı bir şekilde giderilmesini sağlar. Eğer cildiniz kuruysa elma kabuğu cildinizi nemlendirerek cilt kuruluğunu engeller. Elma kabuğu cildi gerginleştirerek daha genç ve bakımlı görünmenizi sağlar.

Cildimizin sağlığı için elma önemli bir meyvedir. Elmayı rendeleyerek cilde masaj yaparak maskeyi uygulanmalı. 15-20 dakika bekletildikten sonra soğuk su ile cilt durulanmalı. Soğuk suyla yıkadığımız için hücreler canlanır ve cildimiz canlılık, kirlerden arınmış halini görmüş oluruz. Böylelikle cildimiz sağlıklı olur.