Deniz Tuzu Peelingi Nasıl Yapılır ?

Deniz hepimizin hayatında birçok anlam taşır. Sevdiğimizin maviş gözlere deniz gözlüm deriz. Uzaklara, derinlere bakmak için denizi saatlerce seyrederiz. Dalgaların sesini dinlerken en güzel melodiyi dinler gibi oluruz. Doğanın seslenişidir o. Ben de varım demenin bir çeşitlidir belki de. Soğuk kış günlerinde bir fincan çayımızı yada kahvemizi yudumlarken denizin en uç noktasına bakarak geçmişi hatırlarız yada geleceğin hayalini kurarız. Yaz aylarında ise serinlemek için koştuğumuz ilk yerlerdendir. Serinlemenin diğer adı. Yüzmenin sağlık açısından faydalarını da eklemeden olmaz. Bunların hepsi denizin bize sundukları. Fakat bize sundukları bu kadarla kalmıyor. Deniz tuzunun birçok faydası biliniyor.

Deniz tuzunda yaklaşık 80 e yakın mineral bulunmakta. Mineral açısından çok zengin. Saçta, ciltte uygulandığında bu kadar mineralin faydasını bir düşünün. Örneğin saç diplerine masajla uygulandığında saç diplerindeki ölü derileri temizliyor. Bu sayede kepek sorunu yaşamaktan kurtarıyor. Hali hazırda devam eden kepek sorununu da dediğimiz uygulamayı yaparak çözebiliriz.

Saçta sıkça yaşanılan bir diğer sorun saçların çok fazla yağlanmasıdır. Banyo yaparken durulama suyumuza karıştıracağımız deniz tuzuyla bu sorundan kurtulabiliriz. Deniz tuzlu durulama suyunu birkaç dakika beklettikten sonra durulayabiliriz. Yağlanmanın azaldığını göreceksiniz. Ayrıca saçlara parlaklık vermek için ve sağlıklı olmaları için farklı yağlarla karıştırılarak uygulanabilir.

Banyo yapmadan önce bir avuç deniz tuzunu ister suyla ister farklı yağlarla karıştırıp vücudunuza masaj hareketleriyle uygulayın. Ölü derilerden ve kirlerden tamamen arınacaksanız. Deniz tuzunu en kısa zamanda hayatınıza katın.

Önceki İçerik1. Hatay Kitap Fuarı Açıldı
Sonraki İçerikÇikolata ile Cilt Bakımı Nasıl Yapılır ?