Belen’de yaşanan elektrik sorunları masaya yatırıldı

Belen Kaymakamlığı Konferans salonunda 09.12.2014 Salı günü saat 14:00 ‘te düzenlenen toplantıya İl Aydınlatma Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Bilal ÖLMEZ, Kaymakam Abdulaziz AYDIN , Belediye Başkanı Adnan VURUCU, Enerji A.Ş. Bölge Müdürü Selman NAİR, Hatay İl Müdürü İlhan KARABULUT, İskenderun İlçe Müdürü M.Ali TUNÇ, Kurum Müdürleri, Muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.

DSC_0028

Açılış konuşmasını yapan Kaymakam Abdulaziz AYDIN; İlçede yaşanan elektrik sorunlarıyla ilgili olarak ‘’ Valilik Makamınca talep edilen gerek yapısal sorunlar, gerek hatlardan kaynaklanan sorunlar, gerekse ekiplerden kaynaklanan sorunlar bizden talep edilmişti. Biz de muhtarlarımızdan ve kurumlardan aldığımız bilgiler doğrultusunda bu sorunları trafo noksanlıkları, trafo gücünün yükseltilmesi, voltaj düşüklüğünden kaynaklanan problemler ve aydınlatma problemlerini başlıkları altında çok ayrıntılı bir şekilde Valilik Makamına ve İskenderun Tedaş yetkililerine ilettik. Şu an İl Aydınlatma Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı ve Tedaş yetkililerine sorunları yerinde iletme fırsatı bulmuş oluyoruz hem siz değerli misafirlerimize hem de yetkililere teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Vali Yardımcısı Bilal ÖLMEZ; Özellikle konunun muhatapları ile birlikte yerinde yapılan toplantıların faydalı olacağı kanaatindeyim. Özelleştirmenin ardından geçiş süreci döneminde yaşanan sıkıntıların çözümü için, şirket yetkilileri yoğun bir çaba göstermektedirler. Hatay’da 11 tane indirme merkezi var. Bunların 6 tanesi büyük 5 tanesi orta ölçeklidir ve 5 bin trafo bulunmaktadır. Hatlar, trafolar, indirme merkezileri çok eskimiş 30 – 40 yıllık olanlar vardır ve tüm Hatay bunlardan faydalanmaktadır. Bu sistem yapıldığında 40 yıl önceki nüfusun ihtiyacına göre yapıldığından şu anki nüfusun ihtiyacını karşılayamaz duruma gelmiştir. Sorunları ikiye ayıracak olursak % 70’i yapısal (altyapı), % 30’u ise yönetimden kaynaklanan sorunlardır.

Hatay’da havai hattı % 95,3 yer altı hattı ise % 4,7 dir. Bu oran çok düşük kalmakta olup çözüme öncelikle halkın yoğun yaşadığı merkezlerden başlanmalıdır diyerek devletin bu sorunları çözmeye kararlı olduğunu ifade ettiler.

Hatay Edaş Bölge Müdürü Selman NAİR; Toroslar Elektrik A.Ş. özelleşeli 1 yıl oldu. Sorunları bir an önce çözmek istiyoruz..Yatırım bütçemiz Sayın Valimizin desteği ile 20 milyondan 70 milyona çıkacaktır. Birkaç tane proje başlattık. Bakım Projesi ile özellikle çok gevşek olan hatları, eğik olan direkleri de düzleştiriyoruz.
Vatandaşlardan isteğimiz elektrik kesilmesi durumunda alo 186 numaramızı arasınlar. Bu numaraya yapılan aramalar bilgisayarlarımız tarafından acil müdahale sistemince kaydedilmekte ve hemen en yakın ekibe bilgi göndererek ekibimizin hızlı hareket etmesini sağlamaktadır. Ayrıca bu numaraya yapılan aramalar kaydedildikten sonra bize istatiski veri oluşturmakta ve çalışmalarımızda o bölge hakkında bilgi vermektedir.

VİP telefon hattımız devreye girmiştir. Şirketimiz üç bölge olarak çalışmaktadır. Vatandaş aradığı zaman birinci bölge meşgul ise ikinciye o da meşgul ise üçüncü bölgeye yönlendirme yaparak vatandaşın ihbarını hemen almaktadır. Vatandaşımız elektrikten kaynaklanan problem nedeniyle yanan elektrikli eşyasını veya cihazını 10 gün içerisinde servise yaptırıp tutanak ve faturası ile müdürlüğümüze başvursunlar.
Kararlı bir şekilde sorunları çözmek için çalışıyoruz. 2015 yılı haziran ayında tüm sorunlar çözülmüş olacak. İki yıl içerisinde ise Uzaktan İzleme Sistemi ile Ana merkezdeki bilgisayarımızdan tüm kontroller yapılacak hangi direkte ve hatta problem varsa görülebilecektir. Belen’e bir temsilcilik kurulacaktır. Konuların takipçisi olduklarını sorunları biran önce çözerek sorunsuz bir hizmet dağıtımını hedeflediklerini belirttiler.

Belediye Başkanı Adnan VURUCU’ da 19 Mahallenin yer aldığı ilçemizde günden güne artan nüfus yoğunluğuna Elektrik Dağıtım şebekelerinin yetersiz kaldığını belirterek Belen’e bir temsilcilik açılmasını istedi.

Mahalle Muhtarları ve STK Başkanları da; Mahallelerde yanmayan sokak lambalarının olduğunu, rüzgar dolayısıyla gevşemiş hatlarda sık sık elektrik kesintilerinin yaşandığı, trafoların yetersizliği, mevcut trafoların, direklerin çok eski olduğu ve telleriyle birlikte değişmesi gerektiği, elektrik kesintilerinin çok uzun sürdüğü, İlçe’de temsilcilik kurulmasının gerektiğini, arıza ekibinin sayısının artırılması, elektrik hatlarının meskenlere çok yakın geçtiğini, tellerin ağaç dalları arasından geçtiği için sık sık elektriklerin kesildiğini, elektrik arıza telefonuna ulaşmada sıkıntı yaşandığını, elektrik direkleri arasında çok mesafe olan yerler olduğu, aydınlatmanın yetersiz olduğu ana yol üzerinde kazarların olduğu, Abonelik işlemlerinde sıkıntıların yaşandığını ifade ederek sorunları ilettiler.

DSC_0078 DSC_0052 DSC_0048 DSC_0041 DSC_0037 DSC_0033 DSC_0031 DSC_0028

İskenderun Haber
iskenderun haber genel içerik editörüdür. Haber ihbarlarınız veya ilanlarınız için üst menüden bize ulaşın sekmesini kullanın.