Saç Boyatmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Saç bir bayanın dış görünüşünün tamamlayıcı unsurlarındandır. Bakımlı ve güzel saçlara kim sahip olmak istemez ki? Bu isteğinizin gerçekleşmesi için tabi ki sizlere büyük görev düşüyor. Gerek saç tipinize uygun şampuan kullanarak gerekse belirli aralıklarla saç bakım maskeleri uygulayarak bakımlı saçlara sahip olabilirsiniz sevgili bayanlar.

Günümüzde birçok bayan saçını gerçek rengiyle kullanmak yerine saçlarını boyatmayı tercih etmektedir. Saç boyası, içerisindeki kimyasallar nedeniyle saçlara zarar verebilmektedir. Bu nedenle saçlarımızı boyarken veya boyatırken dikkat etmemiz gereken noktalar vardır ki bunlar çok önemlidir. Bu noktalara gelin bir bakalım:
Saçlarınızda renk açıcı olabilir eğer yoksa saçlarınız kesinlikle temiz ve kuru olmalıdır. Zaten röfle gibi açıcı kullanıldıysa saçlarınız kirli olacaktır.

Saçlarınız boyanmadan önce yıkanmış olmalıdır. Çünkü saçların ve saç diplerinin temiz olması boyanın daha iyi tutunmasını sağlar. Saç diplerinde oluşması muhtemel deformasyonlar da önlenmiş olur.
Saçlarınızı boyatacağınız rengi seçerken de dikkat etmelisiniz. Kırmızı veya tonları gibi renkler sizi yorabilir, saçlarınızdan kolayca akıp gidebilirler. Boyanın saçlarınızda uzun süre kalmasını istiyorsanız kırmızı, kızıl tonları yerine kumral ve sarı tonlarını tercih edebilirsiniz.

Saçlarınız için değişim aradığınız bir dönemde olabilirsiniz. Bu dönemde acele davranmamak gerekir. Saçlarınız için teninize en uygun, size en çok yakışacak renk için araştırma yapmalı, tavsiye almalısınız. Hatta boyaya karşı alerjiniz var mı bunun için test yaptırmalısınız.