Uluslararası Sivil Havacılık Günü

Ülkemizin de kurucu üyesi olduğu Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü, Chicago Anlaşması ile 7 Aralık 1944 tarihinde, uluslararası sivil havacılığın emniyetli ve kurallara uyum çerçevesinde gelişimini desteklemek için kurulmuştur. ICAO havacılık emniyeti ve güvenliği etkinliği için kural ve standartlar düzenlenmektedir.

images (1)

Türkiye dâhil 191 ülkenin de üye olduğu ICAO, üyesi ülkeler arasında havacılığın tüm alanlarında işbirliğin sağlanması için çalışmalar yapılmaktadır. ICAO, kuruluşunun 50. yılı olan ve 1994 yılında almış olduğu bir genel kurul kararı ile birlikte 7 Aralık günü, Dünya Sivil Havacılık Günü olarak ilan edilmiştir.

Dünya Sivil Havacılık gününün dünya üzerinde kutlanılmasındaki asıl amaç, ülkelerin ekonomik ve sosyal gelişiminde uluslararası sivil havacılığın öneminin vurgulanması ve uluslararası hava taşımacılığı için emniyetli, etkin ve kurallara uyumlu bir şekilde sürdürülebilmesi için ICAO’nun rolünün değerinin anlaşılmasında farkındalığın artırılmasını sağlamaya çalışmaktadır.

Önceki İçerikTrabzon kurtuluş günü
Sonraki İçerikCHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Kamil Turan’dan Nazım Culha’ya Ziyaret