TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ TURİZM MEKANI PAMUKKALE

Denizli’ye 19 km mesafede bulunan Pamukkale, kesinlikle herkesin görmesi gereken turistik mekanlardan biri. Sahip olduğu travertenler, yüz yıllık tarihi yapısı ile eşsiz bir güzelliğe sahip. Pamukkale denilince kafamızda canlanan ilk şey travertenlerdir kesinlikle. Pamukkale’de gezilip görülecek yerler arasında ilk sırada yer almaktadır. UNESCO Dünya Miras listesinde Hierapolis Antik Kenti, Pamukkale’de görülmesi gereken diğer önemli yerlerden biri.

indir

Pamukkal’de görülmesi gereken bir diğer önemli antik kent olan Leodikya, geçmişte Anadolu’daki en önemli ticaret merkezleri arasında yer almaktadır. Eskihisar köyü civarında yer alan bu yer, Pamukkale’nin batı tarafında bulunmaktadır. Pamukkale’de doğa harikası olarak bilinen ve ziyaretçi akınına uğrayan Yeşildere şelalesi, 55 metre yüksekliğine sahiptir. Şelale civarında bulunan alabalık tesisleri de gezinizin ardından mutlaka uğranılması gereken yerlerden.

Pamukkale’de gezip görülecek daha birçok mağara ve göl bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Keloğlan mağarası, Kaklık mağarası, Acı göl ve Kartal gölüdür. Siz de eğer daha önce hiç Pamukkale’ye gitmediyseniz ve merak ediyorsanız, en kısa sürede bu bölgenin sahip olduğu birbirinden güzel doğa harikalarını gidip görmenizi tavsiye ederiz.