TARİHİN DENİZLE BULUŞTUĞU EFSANEVİ YARIM ADA

Zaman Gelibolu’da hızlı akmaz çünkü çağlar boyu pek çok savaşa sahne olmuş birçok kültür yerleşmiştir üzerinde o nedenledir mi bilinmez zamanın durduğu ve eskiyle yenin uyum içinde yaşadığı nadide şehirlerimizden biridir.

images
Tarihte ilk kimler tarafından yerleşke olarak kullanıldığı bilinmemekle beraber tarihinin troya kadar eski olduğu pek çok medeniyetin uğruna savaş verdiği bu yarım ada e son ve en büyük savaşını Çanakkale savaşı olarak adlandırılan 1.dünya savaşı sırasında pek çok can kaybı ile neticelenen mücadele de vermiş ve Türk tarihini ve kararlılığını Dünyaya altın harflerle yazdırmıştır. Üzerinde Çanakkale şehitliği olmak üzere pek çok tarihi mekanın yer aldığı yarımadaya Çanakkale’den feribotla geçiş sağlanmakta.

Konaklamak isteyenler için birçok otel ve pansiyonun yer aldığı yarım adada Çanakkale’den çıkan lezzetli balık ve Çanakkale ilimizle ünlene peynir çeşitlerini tatmanız mümkün. Her ülke vatandaşının uğraması ve bu vatan toprakları için canlarını verenleri saygıyla anması için uğraması gereken önemli bir ilçemiz.

Önceki İçerikBİR TARİH KÖYÜ CUMALIKIZIK
Sonraki İçerikHİTİT BASKENTİ ALACAHÖYÜK