Çay Faydalı mı Zararlı Mı ?

Çay tirkakisinin dolu olduğu şu ülkemizde çayın zararlı mı yoksa faydalı mı olduğu konusu çok büyük bir tartışma konusu haline gelmiştir. Çay çok şekerli içildiği taktirde yararlı değil zararlıdır. Fakat normalde şekersiz içildiğinde çay yararlıdır. Çay bitkisinden elde edilen ve karadenizin kalbinden koparılıp getirilen çay on yıllardır tiryakisi olduğumuz çayın pek çok faydası vardır. Sindirimi kolaylaştırır, vücuttaki fazla toksinlerin atılımını sağlar ve çay doğru ve dozunda tüketildiğinde cildi canlı tutar, parlaklığını sağlar ve nemi oranlar.

Özellikle de yeşil çay çok faydalıdır. Yeşil çayın cildinizi güzelleştirmek, vücuttaki zararlı toksinlerin atılımını sağlamak ve sindirimi kolaylaştırmak gibi pek çok faydası bulunmaktadır. Çay şekersiz içildiğinde faydalı bir içecektir. Özellikle de bitki ve meyve çaylarınıbolca tüketmelisiniz. Normal siyah çaya oranla yeşil çay ve bitki çayları daha sağlıklıdır. Bu yüzden siyah çaydan ziyade daha çok yeşil çay ve bitki çaylarını tüketmeye özen göstermelisiniz.

Çay özellikle de şekersiz içildiğinde sindirim sisteminizi çalıştırır, metebolizmanızı hızlandırır, cildi güzelleştirir, vücuttan zararlı toksinlerin atılımını sağlar ve cildi güzelleştirir. Bu yüzden çok içilen ve içilmesinde de bir sakınca bulunmayan bir içecektir. Özellikle de ülke olarak siyah çaya olan düşkünlüğümüz bilinmektedir. Bu yüzden çayın faydalı mı yoksa zararlı mı olduğu konusunda da çoğu zaman çok tartışma konusu olmuştur. Çay şekersiz içildiği zaman dilediğiniz kadar tüketebileceğiniz bir içecektir.