Turp ve Nane Karışım Süzme Yoğurt Tarifi

Turp ve Nane Karışım Süzme Yoğurt Tarifi

Siz de son zamanlarda herkesin şikâyetçi olduğu kilolardan mı yakınıyorsunuz? Sizlere vereceğim turplu naneli yoğurdu ara öğünlerde ya da akşam yemeklerinde tüketerek diyetinizi kolaylaştırabilirsiniz. Benim kilo problemim yok diyorsanız yemeklerin yanına sade yoğurt koymak yerine bu pratik tarifi de deneyebilirsiniz. Siz ve aileniz bu tarife bayılacaksınız.

Malzemeler:

3 adet orta boy turp,
Yarım kilo süzme yoğurt,
1 tutam tuz,
1 tatlı kaşığı nane,
Özel frenk soğanı.

Hazırlanışı:

Öncelikle kendinize geniş bir kap hazırlayın. 2 adet turpun kabuklarını dikkatlice soyduktan sonra rendeleyin. Daha sonra 3 su bardağı kadar süzme yoğurdunu, naneyi, tuzu ilave ettikten sonra harmanlayın. Evdeki her birey için ayrı servis yapmak istiyorsanız kâseleri ayarlayın ve karışımı paylaştırın. Kalan turpu da halka şeklinde soyun, kabuklarının yarısı soyulmamış olsun, kâselerin kenarlarını bu turp ile süsleyebilirsiniz.

Son olarak fren soğanları ince şekilde kıyarak turplu naneli süzme yoğurdumuzun üstüne ekledikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Bu muhteşem lezzeti her gün yemeklerin yanında yiyerek sağlınıza büyük bir katkı sağlayabilirsiniz.

Önceki İçerikElma ve Ayvalı Crumble Tarifi
Sonraki İçerikPratik Soğan Karıştırması Tarifi