Elma ve Ayvalı Crumble Tarifi

Elma ve Ayvalı Crumble Tarifi

Şimdi sizlere lezzetli meyveler ile bezenmiş, kolay hazırlanan ve tadı damağınızda kalacak özel bir crumble tarifi vereceğim.

Malzemeler:

Öncelikle crumble hamuru için; 1 bardak un, 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 çorba kaşığı pudra şekerini hazır bekletiyoruz.

Özel sosu için; 2 adet iri yeşil elma, 1 tane iri ayva, yarım su bardağı kadar kuş üzümü, 1 orta boy kaşık tarçın, 2 çorba kaşığı esmer şeker.

Üzerine sürmek için: 2 tatlı kaşığı tereyağı ve vanilyalı dondurma.

Hazırlanışı:

Hamur için gerekli olan bütün malzemeleri bir kaba atara parmak uçlarınızla kum tanesi kıvamına gelene kadar karıştırın. Ana meyvelerimiz olan ayva ve elmaları anı boyutlarda küp şeklinde bölün. Sonrasında üzerlerine kuş üzümü, tarçın ve esmer şekerinizi ilave edin. Isı için özel olarak yapılmış kaplara hazırlanan meyveli karışımı koyun, üzerlerine kum gibi olan unu ilave edin, son olarak da üstüne tereyağlarını dökün.

Yine 180 derece ısıya ulaşmış fırına kabı sürün ve hamur hafif kızardıktan sonra çıkarın. Yaz aylarındaysanız soğumadan önce üzerine dondurmayı ekleyerek servis edin, kış aylarında ise dondurmasız tüketebilirsiniz.