İş Bulmanın Temel İki Kuralı

Ülkemizin ekonomik yapısına bakıldığında tasarruf tedbirlerinin başına istihdamın daraltılması gelmektedir. Bu durum ise eğitim sürecinde olan veya eğitim sürecini yeni tamamlamış olan kişileri umutsuzluğa itebilmektedir. Bu aşamada iş bulma endişesi yaşayanlara ilişkin iki temel noktadan söz edilebilir.

9424

Bunlardan ilki ise kişilerin iş bulabilmesi için bir farkındalık yaratması gerekliliğidir. Kişiler yaşıtlarından bir farklılık gösteremiyorlarsa ne eğitimini tamamlamış olursa olsun iş bulmakta tercih nedeni olamayabiliyor. Bu sebepledir ki kişilerin daima kendilerini yenilemeleri ve diğer kişilerden farkındalık yaratacak oluşumlara yönelmeleri gerekmektedir.

İkinci bir temel nokta ise sabırlı olmaktır. Kişi iş bulsa da bulmasa da bir gün sonra yine güneş doğacaktır. Bunun bilincinde olmak gerekmektedir. Günümüz iş dünyasında korkaklara yer yoktur. Devamlı başarılı olan insan yoktur. Yenilgiyi kabul etmek iş yaşamı için kabul edilemez. Hedefler daima olmalıdır. Bu da bir farkındalıktır aslında. Alternatif yolların daima olabileceğini unutmamak gerekir ve bu alternatifler aranmalıdır. Kişinin bu aşamada sorunun kendisinden kaynaklandığını düşünmesi en kötü yandır. İş arama aşamasında ne kadar soğukkanlı olunursa başarı da o kadar çabuk gelecektir.