ABD Adana Konsolosu Espinoza Vali Topaca’yı Ziyaret Etti

1

Amerika Birleşik Devletleri’nin Adana Konsolosu John L. Espinoza,Vali Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.

01 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 14.00’te gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Topaca, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek Konsolos Espinoza’ya ilimiz hakkında bilgiler verdi. Topaca, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye için dost ve müttefik bir ülke olduğunu belirterek, “Ortaklık her iki tarafın da kazanacağı bir ilişki. ABD ile siyasi, ekonomik ve kültürel anlamda köklü ilişkilerimiz var. İki ülke arasındaki ilişkiler bölgesel güvenlik açısından da çok önemli, biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bu ilişkilerin daha da gelişerek devam etmesinden yanayız, bizim için bu ilişkideki önemli faktör ulusal çıkarlarımızdır.” dedi.

Hatay’ın tarım, sanayi, lojistik alanda potansiyeli olan bir kent olduğunu ifade eden Vali Topaca, “İskenderun Limanı’nın hem Afrika’ya hem de Ortadoğu’ya yakın bir liman olması ilimizi yatırımlar için çok cazip bir hale getiriyor. Ülkemizdeki demir-çelik üretiminin yaklaşık %35 ilimizde üretiliyor, lojistik sektöründe de ilimiz Türkiye ikincisi. Yatırımcılara ilimize yapılacak yatırımlar konusunda her türlü desteği veriyoruz.” dedi.

Vali Topaca, komşumuzdaki iç savaşın en kısa sürede bitmesini dilediklerini söyleyerek, “Biz hem inancımız hem de kültürümüz gereği zor durumda olanlara kapımızı ve gönlümüzü açan bir milletiz. Ülkemiz iki milyon Suriye vatandaşını misafir ediyor, bunun yaklaşık 220 bini de ilimizde ikamet etmekte. Beklentimiz savaşın bitmesi ve ülkemizde geçici olarak misafir edilen Suriye vatandaşlarının ülkelerine dönmesi. “ şeklinde konuştu.

ABD’nin Adana Konsolosu John L. Espinoza da, Hatay’a daha önce de geldiğini ve Valilik ile güzel ilişkiler geliştirdiklerini ifade ederek, “Hatay farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada hoşgörü içerisinde yaşayabildiği güzel bir kent. Biz de her anlamda işbirliğini daha da artırarak geliştirmek istiyoruz, bu anlamda buradaki sanayici ve iş adamları da 45 kişilik bir heyet ile yakın zamanda ABD’yi ziyaret edecekler. Türk Halkı ile paylaştığımız değerler iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecektir. “ dedi.

John L. Espinoza Türkiye’nin Suriyeli misafirlere verdiği desteği takdire değer ve önemli bulduğunu söyleyerek, “ABD de Suriyeli vatandaşlara destek veren en büyük güçlerden bir tanesi, bu konuda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve Birleşmiş Milletler de ülkemizin Türkiye ile olan işbirliğinden memnuniyet duymaktadır.” şeklinde konuştu. Vali Topaca, ziyaret sonrasında John L. Espinoza’ya ilimize özgü kamıştan yapılmış ney hediye etti.

8 7 6 4 3 2 1