KESİNTİLERİN ÇAĞRIŞTIRDIKLARI

zekisanli

Toroslar A.Ş. ve benzeri tüm işletmeler, bin kere helal size.Elektrikleri şu veya bu sebeple kestiğiniz , vatandaşı dinden imandan çıkardığınız için değil. Yıllardır sabrımızı bedavadan sınayıp durduğunuz için helal size.Yok yağmur yağdı,yok bulut geçti,yok hava kapalı, yok deniz kabardı ıvır zıvır bahaneler hep aynı terane…Cesaretinizin kaynağı, bu halkın hak aramaması,tepki vermemesi ve sus pus olması .Bu cüretiniz ,medeni olan ve yasalarla vatandaşlarının her hakkı muhafaza edilmiş, gelişmiş toplumlarda sökmez.Canınıza okunur.Sizlerde bu gerçeği biliyorsunuz.Ayrıca yaslamışsınız sırtınızı dağ gibi yerlere, kim ne yapabilirki anlayışı hakim değilmi.Yine de helal size hemde bin kere on bin kere helal.

Helal ama neden?

Bizlere farklı bakış kazandırıyorsunuz.Siz bu toplum için aslında bir musibetsiniz.Bin nasihattan iyisiniz.Sayenizde ülkemde olup biten her gelişmeye, muzdarip olunan her konuya nasıl bakmamız gerektiğini anlıyoruz artık. Sizin halkınıza bakışınız ile idarenin bakışı hep aynı parelellikte.Vatandaşın gözünü açmaya,artık yeter yahu deme refleksini geliştirmeye yardımcı olduğunuz için helal size.Umut vericiliğinizden dolayı kutlarım….

Helal ama neden ?

Haksızlıklar ve mağduriyetler karşısında boyun eğmememiz gerektiğini kafamıza vura vura anlatır gibisiniz.Bu gidişin mırıldanmalar ve sızlanmalarla çözülemeyeceğini her seferinde bizlere ispat ettiğiniz ve bir kez daha kendine saygı duymayana hiç kimsenin duymayacağı gerçeğini hatırlattığınız için, helal size.

Helal ama neden ?

Aklımızı ve yüreğimizi sarmış kalın zırhları, çatırdatmaya yardımcı olduğunuz ve kayıp etmek üzere olduğumuz duyuları tekrar his etmemize katkı verdiğiniz için helal size.Bu suyun hep öyle akmayacağını ve akmaması gerektiğini yapmış olduğunuz keyfi veya zaruri kesintilerle bizlere tekrar tekrar anımsattığınız için,helal size…

Gerçek anlamda birey olarak hakkımı size asla helal etmem.Toplumda duyarlı olan,duyarlı olma yolunda mesafe kat eden tüm vatandaşların kulaklarınızı çınlattığını ve hatta kızarttığını umut ediyorum.İkinci sınıf insan muamelesini bu topluma reva görmek, kimsenin hemde hiç kimsenin haddi olmamalıdır.Nasıl ki haklar verilmez alınır gerçeği ortada duruyorsa aynı manada kendine ne kadar değer biçersen o kadar değer görürsün anlayışı da ortada olmalıdır.

Değerli okurlar;

Lütfen kendimize değer verelim, saygı duyalım. Yaşantımız keyfi kesintilere veya zoraki kesintilere kurban edilemez. Hayatı zehir edenlere, bizleri kendince aşağılayanlara, sırtımıza binmeye çalışanlara toplumsal bilinç ve kararlılıkla en güzel cevabı verelim.

İnsan olmanın onurunu doyasıya yaşamak için el ele,gönül gönüle olmak dileğiyle….

Zeki Şanlı
1967 İskenderun doğumlu.Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü mezunu.