Karaağaç Halkı’nın karşısında değil her zaman yanındayım

Screenshot_1

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, katılımcı demokrasi anlayışı ile halkı da yönetim sürecine katmak için her hafta sonu bir mahallede gerçekleştirdiği halk buluşması kapsamında, geçtiğimiz hafta sonu Karaağaç Mahallesi’ndeydi. Konarlı Kahvehanesi’nde gerçekleşen ve seçim öncesi yapılan büyük mitingleri aratmayan toplantıya Başkan Nazım Culha, başkan yardımcıları Ali Yavuz ve Sedat Deveci ile birim müdürleriyle birlikte katıldı. Konarlı Halkı’nın da tek yürek olarak katıldığı toplantıda, Başkan Culha yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları anlatırken, ‘Karaağaç Halkı’nın karşısında değil, her zaman yanındayım” diyerek önemli bir mesaj verdi.

“Endeks sorununu büyükşehir çözecek”

Sorunları yerinde dinlemek ve en kısa sürede çözüm üretmek için mahalle mahalle gezdiğini anlatan Başkan Nazım Culha, “ Karaağaçta en çok elektrik, temizlik, sinek ve su sorunu ile ilgili şikayetler aldık. Larva ile mücadelenin şubat ayında yapılmasına rağmen, bizler hala ilaçlama çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. Su ile ilgili endekslerin okunmamasının sizlere büyük bir sıkıntı yarattığını biliyorum. Suyun HATSU bünyesinde olmasına rağmen bizler belediye olarak her türlü önlemi aldık. Şebekeyi ve çevreyi iyi bilen Karaağaçlı iki emekli ustamız su sıkıntısı yaşanmaması için bölgede canla başla çalışıyor. Ancak, endeks sorununu yinede büyükşehir çözecek. Sizden ricam; söylentilere kanmamanızdır. 31.12.2014’e kadar suyun tonajı 1 liradır ve endeksler okunduğunda da fatura bedelleri taksitlendirilecektir” diyerek, endeks sorununa açıklık getirdi.

Karaağaç’a 3 trafo eklendi

Bölgede yaşanan elektrik sorununun 15 yıldır yatırım ihmali yapılmasından ve özelleşme sürecinden itibaren ENERJİSA’nın ekip konusundaki takviye yetersizliğinden kaynaklandığını anlatan Culha, “Karaağaç Mahallemize 3 adet yeni trafo eklendi, 3-4 adet yeni trafoya daha ihtiyacımız var. Bagin yağlarının olduğu yerden itibaren ilçeye çift devre yüksek gerilim hattı çekildi. Şebekenin eski olması ve bölgenin rüzgârlı olması nedeniyle ENERJİSA yetkilileri ve Enerji Bakanımızla yaptığımız görüşmelerde şebekenin yeraltına alınmasını talep ettik. Yapılan yatırımlarla enerji sorununda ciddi oranda bir azalma söz konusu. Bu yatırımların devamının geleceğine inanıyorum” dedi.

Altyapı için ilk kazma 2015’te

Arsuz’un öncelikli sorununun altyapı olduğuna değinen Başkan Culha, “Arsuz’a bağlı Nardüzü, Üçgüllük, Akçalı ve Uluçınar mahallelerinin altyapı projesi var. Karaağaç, Beyköy, Gözcüler ve köyden mahalleye dönüşen mahallelerde ise projelendirme yapılacaktı. Ama, proje etüt müdürleri ile gerekli çalışmayı yaparak Nardüzü, Karaağaç ve hatta Karahüseyinli’ye kadar olan kısmın altyapı projelendirmesini gerçekleştirerek, İskenderun Arıtma Tesisi’ne bağlanmasını sağladık. Altyapıda nüfus yoğunluğu olarak en sıkıntılı bölgelerimiz zaten Karaağaç ve Uluçınar mahalleleridir. 2015 yılında altyapı için ilk kazma vurulacak.Hedefimiz, 5 yıllık görev süremiz içerisinde altyapısız olmayan tek bir yerin kalmamasıdır” dedi.

“Yatırım programında ikinci sıradayız”

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 bütçesinde yer alan ve onaylanan projeler hakkında da bilgiler veren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Hatay Büyükşehir bütçesinin yatırım programında ilçeler arasında Arsuz olarak ikinci sırayı aldık. Birinci sırada Antakya merkez var. Karaağaç’a bir semt pazarı yapma projemiz var. Şu anda ihale aşamasında. Koç Haddeciliğin yaptırdığı inşaat alanının yanında 11 bin metrekarelik bir park projemiz var. Ayrıca Karağaaç Halkı’nın bir araya gelebileceği, içerisinde toplantı salonunun da bulunduğu bir kültür sitesi yapacağız. Kültür sitemiz şu anda ihale aşamasında. Nardüzü ve Şarkonak’ı birbirine bağlayacak olan köprümüzün de projesi hazır. Karaağaç Mahallemize doğalgaz bağlanması için de gerekli çalışmaları yaptık. Işıl Sitesi’ne kadar olan bölüme doğalgaz bağlanacak. Bizler her zaman Karaağaç Halkı’nın emrindeyiz. Zaten, halkın taleplerini ve görüşlerini görmezden gelerek başkanlık yapamayız” şeklinde konuştu.

Daha sonra sorunları tek tek dinleyen Başkan Culha, taleplerin çözümü için başkan yardımcıları ve ilgili müdürlere de talimat verdi.

Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1

Önceki İçerikRimel Sürme Teknikleri
Sonraki İçerikTürkan Şoray Makyajı Nasıl Yapılır ?