CHP HATAY MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI Dr. ENDER ÇOLAKOĞLU YENİŞEHİR MAHALLESİNDE

1

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu , seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Dr. Ender Çolakoğlu seçim çalışmaları kapsamında Yenişehir Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.
Yenişehir mahalle sakinleriyle buluşan ve yoğun ilgi gören Çolakoğlu, halka hitap etti.

Çolakoğlu, Yenişehir mahallesinde halka hitaben yaptığı konuşmasında;

”2015 yılı seçimlerinde Hatay Milletvekilliği aday adayı olma kararımı sizlerle paylaşıyorum. Bu toplantıya katılımınız nedeniyle hepinize sonsuz teşekkür ediyorum.

Ülkemizin çok karanlık günlerden geçtiği dönemleri yaşıyoruz. Özgürlüklerin kısıtlandığı makul şüphe nedeniyle insanların keyfi bir şekilde göz altına alınabilmesine olanak tanıyan yasal düzenlemelerin yapıldığı, bu zamana kadar özenle ve büyük sağlanmış bütün demokratik kazanımların üzerine büyük bir hoyratlıkla sistematik bir şekilde saldırıldığı bir dönem, bizim karanlık günler dediğimiz bu döneme Yeni Türkiye diyorlar. Ne Demekse !!!

Bir süredir ülkemizde tek parti devleti şeklinde bir yönetim anlayışı için çeşitli yasal düzenlemeler yapılıyor ve bunlar bir şekilde fiili hale getiriliyor. Ancak bilinmelidir ki bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var. CHP bu ülkenin en büyük devrimci örgütüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurarak, çok partili siyasi yaşama geçişi sağlayarak sosyal demokrasi ve bireysel özgürlük kavramlarını ülkemizle tanıştırarak devrimci ruhunu daha önce defalarca kanıtlamıştır. Bugünde ülkemizi parlamenter demokrasisi ekseninden başka yönlere kaydırmaya çalışanlara dur diyebilecek yegane partidir.

Özgürlüğümüzü sınırlayan bu gelişmeler yaşanırken son zamanlarda iç-dış güvenlik sorunları da ülkemizi ve özellikle bölgemizi sıcak bir şekilde sarmış durumdadır. Yanı başımızda devam eden kirli savaşın topraklarımıza sıçramaması için hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu konuda sorumlulukla değil karanlık hesaplarla hareket edenler bir gün mutlaka pişman olacaklardır. Ancak bizlerin bugün yapması gereken ve herkesin bilmesi gereken bir şey var, biz bu topraklarda kardeşlik ve hoşgörüyle yaşadığımız günleri geride bırakmak niyetinde değiliz. Bunun içinde CHP çatısı altında hep beraber barışı savunmaya devam edeceğiz.

ÇOLAKOĞLU: ”CHP bu ülkede temiz ve hesap verilebilir siyasetin tek adresidir”

Özgürlük, güvenlik, barış kadar temiz siyasete de ihtiyacımız var. CHP bu ülkede temiz ve hesap verilebilir siyasetin tek adresidir. Hiçbirimizin artık haksız kazanca, yetkisini kötüye kullanan siyasetçiye tahammülü kalmadı.Hepimiz dürüst, güvenilir, hesap verebilen temsilcilerin olmasını, hesap veremeyenlerin de bu sahneyi terk edip gitmesini istiyoruz.

Ekonomide uygulanan tüm politikalar duvara toslamıştır.

Sürdürülemez cari açık ve dış borçla karşı karşıya kalmış durumdayız. Yapılan tüm büyüme tahminleri revize edilmesine rağmen beklentilerin altında kalmış, enflasyon tüm hesaplama yöntemlerine rağmen tekrar hortlamaya başlamıştır. Hükümet enflasyon konusundaki öngörüsüzlüğünün faturasını memura ve emekliye çıkarmıştır.

CHP emeğe, emekçiye onun sağlığına, güvenliğine, sendikaların hak arayışlarına sonuna kadar destek olacaktır. Bugün ülke tarihimizin en düşük sendikalı işçi sayısına sahibiz. Taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma ve diğer yöntemlerle susturulmuş emekçi yığınlarının örgütlü bir şekilde hak talep edebilmelerinin önüne onlarca engel getirilmiştir. Emekçinin umudu olmak CHP’nin en önemli görevlerinden biridir.

Eğitim bu ülkenin en önemli sorunlarından biridir. Ülkemizde her şeyin yaşadığı gerilemeden eğitimde nasibini almıştır. Eğitim bilimsel yol ve yöntemlerden uzaklaştırılarak tamamen ideolojik hedeflerle yaklaşılan bir temele oturtulmuştur. Eğitimin niteliği hızla gerilemiş ve eğitim sistemindeki eşitsizlikler derinleşmiştir. Ülkede yaşanan her alanda bu kötü ve olumsuz gidişe dur demek isteyen herkesin CHP çatısı altında siyaset yapması ve CHP’nin iktidarını sağlamaya çalışması bir zorunluluktur.

Bu ülkede bütün olumsuzlukları ortadan kaldıracak siyasi anlayış ve birikim CHP’de mevcuttur. Ülkede huzuru ve güvenliği tesis edecek, siyaseti yüceltecek, ekonomiyi düzeltecek, iş hayatında, eğitim, öğretimde ve her alanda ülkeyi düzlüğe çıkaracak parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bende bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olmaya karar verdim. Örgütümüzün tüm kademeleriyle birlikte çok ama çok çalışarak, devamlı sahada olarak eski küskünlük ve kırgınlıkları geride bırakarak sadece ve sadece CHP diyerek başaracağımıza olan inancım tamdır.

Buraya gelerek yaşamımın en önemli kararlarından birisini sizlerle paylaşmama olanak verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum”, dedi.

6 5 4 3 1 2

Önceki İçerikİskenderunhaber’i Kasım ayın’da 285.000 kişi ziyaret etti
Sonraki İçerikİSKENDERUN HATSU BİNASI ÇOK YAKINDA AÇILIYOR