Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 Yılı Bütçesi 659 milyon 549 bin 747 TL

IMG_4130

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantısının 5. Birleşimi tamamlandı. 25 Kasım Cuma günü gerçekleşen toplantıya Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç .Dr.Lütfü Savaş başkanlık etti.

20 Kasım günü yapılan dördüncü birleşimin karar özetlerinin okunup oylanmasıyla başlayan toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 Yılı Mali Bütçesi’nin de görüşüldüğü 7 madde ile devam edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılı için komisyon tarafından uygun görülen 659 milyon 549 bin 747 TL olan bütçesi tüm parti grupları tarafından oy birliği ile kabul edildi. Bunun yanı sıra Daire Başkanlıkları ve müdürlüklerin bütçeleri de tek tek okunup oylamaya sunularak yine aynı uyum içerisinde tüm gruplar tarafından kabul gördü.

Yine 12 Kasım’daki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen “15 ilçe belediyesine ait 2015 Yılı Mali Bütçe Tasarıları ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 Yılı Performans Programı” konuları da oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddeleri görüşüldükten sonra Kasım ayı toplantısı ile ilgili düşüncelerini paylaşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş:”İlk 7 aylık sürecimizde Meclis olarak Hatay’daki hemşehrilerimizi belki üzmüş olabiliriz. Hatay halkı bizden kendi öz değerlerine yakışan bir meclis istiyordu. Kasım ayı içerisinde biz bunu hep birlikte başardık. Bütün birleşimlerimizde alınan kararların mutabakatla çıkması bizim adımıza, halkımızın adına çok sevindirici. Hem grup başkanlarımıza hem belediye başkanlarımıza hem de meclisimizin tüm üyelerine göstermiş oldukları bu özveriden ve azimlerinden dolayı çok teşekkür ederim. Ben inanıyorum ki, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonraki süreçlerde de Hatay’ın örf, adet ve geleneklerine uygun; birlik ve beraberlik içerisinde Hatay’ı geleceğe taşıma konusunda hemfikir olacağız. Hatay halkının bize emanet ettiği bu Meclis’i daha efektif, daha kucaklayıcı ve şehrimizi ileri götürecek şekilde kullanacağımızdan hiç şüphem yok.”dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayı toplantısının 10 Aralık Çarşamba günü saat 14:00’te gerçekleştirmesine karar verilmesiyle son buldu.

IMG_4189 IMG_4163 IMG_4130

Önceki İçerikEsnaf ve Sanatkârların 2023 Vizyonu
Sonraki İçerikSınırda Kaçakçılık