3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

kaymakam basin

Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi açısından önemli bir gündür.

Çağdaş dünyanın geldiği ileri noktada engelli vatandaşlarımıza, eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımının sağlanması, ailelerinin desteklenmesi, özürlülerimizin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevidir.
Devletimiz, engellilerin topluma kazandırılmasını, kişisel ve sosyal haklardan tam ve eşit ölçüde faydalanmalarını sağlamak amacıyla evrensel ölçülere uygun düzenlemeler getirmiş olup, engelli vatandaşlarımıza yönelik gerekli çalışmaları yapmakta ve geliştirmektedir.

Bu anlayış doğrultusunda engellilerin eğitimi, sosyal hayata entegrasyonu, barınması için her türlü imkânlar sağlanmıştır. Ayrıca iş göremez durumda olan ve ihtiyacı olan engelli bireyler ekonomik olarak da desteklenmektedir.

Güçlü, müreffeh, hedefine sağlam adımlarla yürüyen çağdaş bir ülkede tüm bireyler imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanmalıdır. Bu anlayışla İlçemizde engellilere yönelik farklı kurum ve kuruluşlarca birçok çalışma yürütülmektedir.

İlçemizde engelli vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçları İnsan hakları kavramı içinde değerlendirilerek, onların yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durulmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın da kendi sorunlarına sahip çıkma bilincindeki artışla, sorunlarının çözümü konusunda geçmişe göre daha fazla gayret göstermeleri de takdire şayandır.

Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz.

Engelli bireylerimize destek olmayı toplumsal bir ödev olarak görüyor, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığının artarak devamını diliyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

H.Hasan ÖZYİĞİT
İskenderun Kaymakamı

Önceki İçerikAK Parti’de vekil olamayacak isimler
Sonraki İçerikArsuzlular’a hizmet etmeyi seviyorum