Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği Tanıtım Toplantısı

1

Düzenlenen tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan yönetim kurulu başkanı Şefik Abacı ;

”Toplumsal konulara duyarlı işadamlarımızın uzun çalışmalarından sonra memleketimizin ve bölgemizin ekonomisine katkıda bulunmak bulunmak üzere bugün sizlere tanıtımını yaptığımız Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneğini kurmaya karar verdik.

Derneğimiz, 8 Nisan 2014 tarihinde 54 kurucu üye ile kuruldu ve şu anda kendi sektörlerinde başarılı 100’ü aşkın sanayici, tüccar ve işadamı bulunmaktadır.Derneğimiz, Atatürk ilke ve inkilaplarına ve onun belirlediği hedef ve ilkeler doğrultusunda, sosyal devlet anlayışına bağlı, ülke bütünlüğünü savunan toplumun girişimci insanlarından müteşekkildir.Burada amaçlanan bölge turizmine, sanayisine ve yurt içi,yurt dışı ticaretine katkıda bulunmak, yapılacak olan yatırımlara rehberlik etmek, istihdama katkıda bulunmak, yurt dışından gelecek yatırım taleplerinin bölgemize kanalize edilmesini sağlamak olacaktır.

Sıraladığım amaçları gerçekleştirebilecek dinamiklere sahibiz.Çünkü derneğimize gönül veren ve üye olan 100’ü aşkın bu değerli işadamları, tüccar ve sanayici arkadaşlarımın her biri zaten memleketimiz ve bölge ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar.Bundan sonra ise daha ileriye götürmek daha da büyütmek için çaba harcayacaklardır.

Toplumsal konularda ise yine derneğimizin faaliyetleri içinde yer alan ticaretin geliştirilmesi için çeşitli seminerler, turizmin gelişmesi için çeşitli tanıtımlar ve etkinlikler, gençlerimizin bilinçlendirilmesi yönünde konularında uzman bilim adamlarının davet edilerek, gençlerimizin daha iyi yetişmelerine katkıda bulunmak, kadınlarımıza istihdamda yer alabilmesi için meslek kurslarına katılımları konusunda teşvik etmek, bu ve bunun gibi daha birçok konularda rehberlik etmek görevini derneğimiz üstlenmiş bulunmaktadır.

Toplumların ve ülkelerin kalkınması dayanışmalar sayesinde mümkündür.Ortak değerlerde birleşerek ve birlikte hareket ederek toplumsal dayanışmayı sağlayabiliriz.İşte bu noktada ben değil biz kavramı ön plana çıkar ve kolektif bilinç ve hareket önem kazanır.

Biz, kamu yararını gözeterek, çalışmalar yapmak, toplumun bu faaliyetlere katılımı sağlamak ve toplumsal farkındalığı yaratmak için kenetlendik.

Ekonomide teknolojide, eğitimde, turizmde, kültürel, sosyal ve bilimsel alanlarda yeniliğe, değişikliğe ve gelişmeye evet dedik.

Amaçlarımıza ve hedeflerimize ulaşmak için aynı çatı altında toplandık, biz bilinci ve gönüllüklü ilkesi ile yola çıktık.

Sivil toplum kuruluşları, bir çok hakkın kazanılmasında çok önemli rol oynamaktadır ve çağdaş toplumlarda çok sesliliğin gereğidir.Demokrat toplumların vazgeçilmez unsuru, toplumsal dayanışmanın ve yardımlaşmanın en güzel örneği olan sivil toplum kuruluşlarına dahil olduğumuz için çok mutluyuz.

Derneğimizin adının Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği seçilmesinin nedeni, bölgemizdeki işadamları ile diyalog ve benzer derneklerle işbirliği içinde olmaktır.Pozitif düşünce sayesinde herhangi bir durumda alternatifler üretebilir, çözüm odaklı olabilir, güçlü yarınlara kavuşabilir ve başarı merdivenlerini tırmanabiliriz.

Misyonumuz, ülkemiz ve memleketimizin sosyo ekonomik ve kültürel yapısını kalkındırmak, geliştirmek amacıyla sanayi, meslek, tüccar ve işadamlarını bir araya getirerek, ülke ve toplum yararına çalışmalarda bulunmak üzere bünyesinde toplamak, Avrupa Birliği Fonlarından ve diğer Uluslar arası mali yardımlarından da yaralanmak suretiyle Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak projeler hazırlamak, amacın gerçekleştirilmesi için kamu kurum ve kuruluşları ile ortak projeler yürütmektir.

Vizyonumuz ise toplumsal bilgi ve bilincin artmasının sağlanmasında etkin rol oynamak, çeşitli alanlarda eğitim, seminer ve kurslarla bireylerin yaşam kalitesini artırmak, uluslar arası platformda ülkemizi en iyi şekilde temsil edilmesine katkıda bulunmaktır.

Mevlana Hazretlerinin dediği gibi ”Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” sözünü benimsedik.Bu amaçlar doğrultusunda bize katılmak isteyen siz değerli iş adamlarına derneğimizin kapılarının açık olduğunu belirtiyor, katılımınızla bizleri onurlandırdığınız için şahsım, yönetim kurulumuz ve tüm üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

The Anıl Life Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısına, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Arsuz Emniyet Müdürü Süleyman Coşkun, Dr. Ender Çolakoğlu, çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

2 1

Önceki İçerikCulha’dan İskenderun Adliyesi’ne ziyaret
Sonraki İçerikENGELSİZ İSKENDERUN DERNEĞİ AÇILIYOR