YAŞAR TOKSOY; “PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

TG 005

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy Yeşilköy Mahallesinde yapımı devam eden Toplumsal Gelişim Merkezinde incelemelerde bulundu.

Yüklenici firma sahibi İnşaat Mühendisi Seyid Kurtoğlu’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Dörtyol’un ve Dörtyollu hemşerilerimizin bu ve benzeri tesislere ihtiyacı var. 2015 yılı Dörtyol için birçok projenin hayata geçirileceği bir yıl olacak. Söz verdiğimiz projelerimizin hepsini bir plan dahilinde hizmete sunacağız” dedi.

2012 yılında Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma Görgen Selimoğlu döneminde projelendirilerek 2013 yılının ilk aylarında yapımına başlanan Toplumsal Gelişim Merkezi 28 bin m2 alana sahip. 15 bin m2’lik alan sportif faaliyetler için tahsis edilmiş. 13 bin m2’lik alanda ise binalar ve süs havuzları ile günübirlik kullanım alanları bulunmakta. 3600 m2 kapalı alan bulunmakta. Projenin içerisindeki en önemli unsur ise 1300 m2 lik çok amaçlı salon. 1500 kişi kapasitesi olan bu salon bölgenin ihtiyaç duyduğu birçok organizasyon için ev sahipliği yapabilecek özellikleri içinde muhafaza ediyor.

İller Bankası Denetçileriyle birlikte tesisi gezen Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy incelemelerden sonra yaptığı açıklamada; “Öncelikle bu projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri bulunan ve Yeşilköy Beldemizin iki dönem Belediye Başkanlığı görevini yürütmüş olan Sayın Fatma Görgen Selimoğlu’na teşekkür ediyorum. Projeye kredi imkanı sunan İller Bankası Bölge Müdürlüğüne ve bölge müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımızla ve ayrıca bu gün burada yanımızda bulunan İller Bankasının Denetçisi olan arkadaşlarıma, projeyi büyük bir titizlikle yürüten yüklenici firmamızın yetki-lilerine de ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

Temmuz ayı Dörtyol Belediye Meclis Toplantısında 2012 yılında projeye çıkan tesisin fiyat farkı ile ilgili olarak İller Bankasından 1 milyon TL lik kredi kullanılmasının da onaylanmış olduğunu hatırlatan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Projenin birinci etabının tahmini maliyeti 8 milyon TL civarında. Şu ana kadar 7 milyon TL lik ödenek kısmı kullanıldı. Talep ettiğimiz 1 Milyon TL lik ek ödenek kısmı ise tamamlanmasında kullanılacak.” dedi.

Hatay’daki en kapsamlı merkezlerden biri konumundaki alanda her türlü sportif aktivitenin yapılabileceğini de belirten Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy; “Hatay’ın ve özellikle Dörtyollu hemşerilerimizin birçok sosyal aktivitesini yerine getirmesi noktasında bir eksikliği giderecek. Düğün salonu, tiyatro ve konferans salonu olarak önemli bir eksiği tamamlamış olacak. 15 bin m2 rekreasyon alanı bulunan tesisten hemşerilerimiz sosyal aktivitelerini yerine getirme manasında faydalanabilecekler.

Dörtyol’un bu ve benzeri hizmet merkezlerine ve dinlenme alanlarına ihtiyacı vardı. Dörtyollu hemşerilerimize 30 Mart Mahalli İdareler seçimi öncesinde bahsettiğimiz projelerimizden bazılarını da önümüz-deki dört be ay içerisinde belli bir plan dahilinde hayata geçirmeye başlayacağız. 2015 yılında Dörtyollu hemşerilerimiz hakkettiği hizmetleri almaya başlayacak. Aralık ayında Toplumsal Gelişim Merkezi tamamlanmış olacak ve hemşerilerimize hizmet verecek. Buna paralel olarak da diğer projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Hızla gelişen sanayiye koşut olarak ilçemizdeki sosyal tesis alanlarını da vatandaşlarımızın hizmetine sunarak rahat ve ferah ortamlarda aile huzuru içerisinde dinlenip eğlenmelerine ve hoşça vakit geçirmelerine olanak tanıyan tesisleri de kavuşturmuş olacağız.” dedi.

TG 110 TG 011 TG 005 TG 094 TG 079 TG 002 TG 057 TG 040