Kamudaki taşeron işçilere sendikal destek

Screenshot_1

Hak- İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Adem Gündoğan ile Genel Teşkilatlanma Sekreteri Rıza Cengiz, İskenderun Devlet Hastanesi’nde çalışan taşeron işçileri sendikal örgütlenme konusunda bilgilendirme toplantısı yaptılar.

Önceki gün gerçekleşen bilgilendirme toplantısı öncesi Öz Büro İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Adem Gündoğan, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Rıza Cengiz, Sağlık Sen İskenderun Temsilcisi ve Memur Sen İlçe Başkanı M. Fazıl Geçer ile birlikte İskenderun Devlet Hastaneleri Koordinatörü Dr. Veysel Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretten memnunluk duyduğunu ifade eden Dr. Yıldırım’ı sendika yöneticileri toplantı hakkında bilgilendirdiler. Dr. Yıldırım’a gerçekleştirilen ziyaretin ardından hastanede çalışan işçilerle bir araya gelen Gündoğan, Cengiz ve Geçer çalışanlara yeni çıkacak yasa hakkında geniş ve detaylı açıklamalarda bulundular.

Öz Büro İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Adem Gündoğan, çalışma hayatının ciddi sorunlarının başında taşeron işçiliğinin geldiğini belirterek, bu sorunun çözümü noktasında çaba sarf ettiklerini ve sorunun çözümüne inandıklarını söyledi.

Daha sonra sözü alan Öz Büro İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Rıza Cengiz ise, bu sorunun üstesinden en kısa zamanda gelineceğini kaydetti. Yapılan toplantıda taşeron işçilerin sorunları çözüm yolları ve sendikal konularla açıklamalarda bulunan Cengiz, çalışan taşeron işçilerin sorunlarının bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtirken, yıllardır emek ve gayretleriyle çalışan işçilere gereken önem ve hassasiyetin verilmesi gerektiğini savundu.

Screenshot_5 Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1