BAŞKAN SAVAŞ TERMİK SANTRALİN İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMESİNE GÖZ YUMMAYIZ

erzin belediyespor (1)

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’ın narenciye üretimindeki yüz akı Erzin’de hemşerilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Erzin Ziraat Odası’nda (EZO) gerçekleştirdiği ziyarette Oda Başkanı Ahmet Keskin ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Savaş, Erzinli çiftçi hemşerilerinin temsilcileriyle tarım alanındaki sorunları ve narenciye ekonomisini konuştu.

EZO Başkanı Ahmet Keskin, Erzin’in yıllık narenciye rekoltesinin Türkiye ortalamasında önemli bir paya sahip olduğunu ve üreticilerin mahsullerinin yüzde 80’ini ihraç ettiğini söylerken, Başkan Savaş’tan Erzinli narenciye üreticileri için bir soğuk hava deposu talep ettiklerini ifade etti.

Soğuk hava deposu ile ilgili daha önceden bir çalışma başlattıklarını aktaran Başkan Savaş, çiftçi, esnaf, sanayici ve üreticilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ve bu anlamda sorun çözme odaklı çalıştıklarını kaydetti. Buradan Erzin Gönüllüleri Derneği’ne geçen Başkan Savaş, Erzin’deki sosyal aktivitelerin organizasyonunda önemli görevler üstlenen dernek üyelerinin samimi ilgisi ile karşılandı.

Ziyarette ikram edilen portakal-mandalina suyundan ötürü çok mutlu olduğunu dile getiren Başkan Savaş, yöresel zenginliklerin öncelikli olarak yöre halkı tarafından sahiplenilmesinin bir gereklilik olduğunu ifade etti.
Erzin Gönüllüleri Derneği üyelerinin Erzin’e sosyal aktivitelerin yapılacağı bir yer talep etmesi üzerine, yer tahsis edilmesi durumunda bir kültür merkezi yapılacağının sözünü veren Başkan Savaş, Büyükşehir’in sosyal ve sanatsal alanlarda üzerine düşen tüm görevleri yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Gündeme termik santral yapımı ile gelen Burnaz’la ilgili olarak da konuşan Başkan Savaş, kendisinin öncelikli olarak bir sağlıkçı olduğunu hatırlatarak, “Ekonominin gerekliliğinin farkındayız ancak, yapılacak termik santralin insan sağlığını tehdit edecek şekilde işletilmesine ve doğayı tehdit etmesine Büyükşehir olarak göz yummayız” diyerek hemşerilerinin yüreğine su serpti.

Temaslarını Erzin Belediye Spor’u ziyaret ederek sürdüren Başkan Savaş, Kulüp Başkanı Murad Ergörün ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. HBB Başkanı Savaş’a Erzin Belediye Spor’un formasını hediye etti. Başkan Ergörün, “Lütfü Başkanımızın bir sporsever olduğunu herkes bilir. Bizler, başkanımızın ilimiz sporuna sunduğu katkıları bildiğimiz için Erzin Belediye Sporumuzun stat konusundaki sıkıntılarını gidereceğine de inanıyoruz” dedi.

Başkan Savaş, 3. Ligde mücadele eden Erzin Belediye Spor’un hak ettiği standartlarda bir stada kavuşması için gerekli desteğin sağlanacağını müjdelerken, ilimizi temsil eden tüm takımların başarısı için çalışacaklarını vurguladı.

erzin belediyespor (2) erzin gönüllüleri (5) esnaf ziyaret (4) esnaf ziyaret (2) erzin gönüllüleri (4) erzin belediyespor (1) erzin gönüllüleri (3) esnaf ziyaret (1) erzin ziraat odası (2) erzin gönüllüleri (2) erzin gönüllüleri (1) erzin ziraat odası (1)

Önceki İçerikİTSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Sonraki İçerikSaadet Partisi’nden Avrupa’daki Üyelerine Eğitim Semineri