“Çocuklara rutin kontrol şart”

Screenshot_1

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sağlık taraması turuna YAPA Çocuk Akademisi’nden başladı

Minik eller sağlık taramasından geçti

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Arsuz İlçesi’nde faaliyet gösteren YAPA Çocuk Akademisi öğrencilerine yönelik sağlık taraması düzenledi. Gerçekleştirilen sağlık taramasında, minik öğrencilerin olası hastalıklarını tespit etmeyi ve tespit edilen hastalığın ilerlemesini engellemeyi amaçladıklarını ifade eden Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Acil Servis Sorumlu Hekimi Doktor Salih Yılmaz, sağlık taramalarının özellikle çocuklar için önemli olduğunu sözlerinde vurguladı.

“Çocuklara rutin kontrol şart”

Sağlık taramasının başarılı bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Acil Servis Sorumlu Hekimi Doktor Salih Yılmaz, “2014 kış dönemindeki sağlık tarama turumuza, YAPA Çocuk Akademisi’yle başladık. Bu sağlık tarama turunda daha çok koruyucu önlemleri ortaya koymayı düşünüyoruz. Çünkü önümüzde grip salgını var.

Program çerçevesinde, grip salgınını önceden ön görüp, ona göre çocukları koruma yöntemleri ile ilgili çalışmalar yürütmekteyiz. Çocukların çoğunda, hafif de olsa gribal enfeksiyon mevcut. Bu konuda ailelere bilgi vererek, gereken önlemleri aldıracağız” açıklamasıyla, velilerin çocuklarını periyodik olarak çocuk doktoruna kontrole götürmeleri gerektiğini belirtti.

YAPA Çocuk Akademisi Kurucu Ortağı Özlem Erduran İnal ise Özel İskenderun Gelişim Hastanesi sağlık ekibine teşekkürlerini sunarak, “YAPA Çocuk Akademisi olarak eğitimde çocukların yaparak, çalışarak öğrenme alanlarını; kendi bireysel farklılıklarını ve yeteneklerini kullanma alanlarını oluşturuyoruz. Bugün sağlık taraması günümüzü başlattık ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’nden Acil Servis Sorumlusu Doktor Salih Yılmaz, buraya çocukları muayene etmeye geldi. Çocuklar, bu süre zarfında oldukça keyifli vakit geçirdi. Özel İskenderun Gelişim Hastanesi sağlık personeline ve Doktor Salih Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi. Sağlık taramasının ardından Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Eğitim Hemşiresi Sayime Ünlü, minik öğrencilere el yıkama becerisi hakkında bilgiler verdi.

Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1