ENDER ÇOLAKOĞLU ; ÜLKEYİ ÇIKMAZDAN ANCAK CHP KURTARIR

Screenshot_3
Çolakoğlu:”Siyasetin Amacı Toplumun Yaşam Kalitesini Yükseltmektir”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Dr. Ender Çolakoğlu, Yalı Restaurant’ta düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Dr. Ender Çolakoğlu’nun düzenlediği kahvaltılı toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı.

Düzenlenen toplantıda açılış konuşmasını yapan Çolakoğlu şunları söyledi; ”Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Arsuz Cumhuriyet Halk Partisi örgütü, mahalle muhtarlarımız ve ardından İskenderun Cumhuriyet Halk Partisi örgütü ve mahalle muhtarları huzurunda yaptığım açıklamalarla 2015 yılı milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olduğumu kamuoyu ile paylaştım. Bugün saygıdeğer basın mensupları ile sohbet etmek amacıyla toplanmış bulunuyoruz.Davetimi kabul ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

27 yıllık hekimim, bu sürenin yaklaşık 18 yılını İskenderun’da İç Hastalıkları uzmanı olarak geçirdim. İskenderun’da doğdum, çocukluğumu, eğitim yaşamımı İskenderun’da tamamladım. Üniversite, ihtisas, zorunlu hizmet ve askerlik görevlerimi tamamladıktan sonra tekrar memleketime hizmet için döndüm.
Hekimlik insana hizmet edebilmenin belki de en güzel yollarından bir tanesi, evet sağlığımız çok önemli ama toplumun tüm sorunları da önemli ve tüm sorunların tespiti, bu sorunların çözümü ile ilgili projeler sunmak üretmek ve bunları çözüme kavuşturmakta siyasetin görevidir. Ben bunun için siyasetin içindeyim.

Aktif siyasetle çok ilgili bir ortam içerisinde büyümüş bu konuda çeşitli zorluklar yaşamış bir ailenin üyesiyim. Bu ortamda yaşamış ve büyümüş bir insan olarak toplumun sorunlarına duyarlı, sol ve sosyal demokrat kimliği olan bir insan olarak yetiştim. Ülkemizin ve bölgemizin içinde bulunduğu durumun bir Cumhuriyet Halk Partili olarak benim sorumluluk almam gerektiğini ve aktif olarak siyasete girmemin artık kaçınılmaz bir görev olduğunu hissettim. Bunun için bugün bu göreve talibim.

Bir siyasetçinin birinci görevi siyaset yaptığı partinin ve onun savunduğu görüşlerin iktidara gelmesini sağlamaktır. Bende bir Cumhuriyet Halk Partili olarak partimizin savunduğu görüşlerin, fikirlerin iktidara gelmesi için çalışacağım.

Siyasetin amacı toplumun yaşam kalitesini yükseltmektir.

İnsanların yaşam kalitesini yükseltmek bizim görevimizdir. Siyasetin amacı da toplumun yaşam kalitesini yükseltmektir.

Çoğulculuğu ;
İnsan hakları, özgürlük, hukuk devleti kurallarını
Azınlıklara saygıyı
Eşitlik ve adalet ilkelerini
Dayanışmayı
Barışı ve hoşgörüyü
Emeğin önceliğini ve bütünlüğünü
Çevrenin ve doğanın korunması gibi Sosyal Demokrasinin çağdaş ve evrensel değerlerini her koşul ve ortamda sahiplenip rehber olarak kullanacağım.

Savunduğumuz bu değerlerin iktidara gelebilmesi için eski, yeni, yaşlı, genç, kadın, erkek, genç, çocuk tüm Cumhuriyet Halk Partililerin yoğun ve etkin bir şekilde çalışması, eski kırgınlık ve yorgunlukları bahane etmeden iktidar hedefine kilitlenmesi gerekir. Ben bu göreve talip olurken aynı zamanda bölgemizde ki tüm Cumhuriyet Halk Partisi dinamiklerini bir araya getirmek gibi bir göreve de talibim. Biliyorum ki bir ve bütün olacak Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Örgütümüze bu konuda güvenim ve inancım tamdır. Bu duygularla tüm basın mensubu arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Basın mensupları ile yaptığı sohbette kendisine yöneltilen soruları oldukça samimi bir şekilde cevaplandıran Çolakoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yerel basına gereken değerin verileceğini, özgür basının ve cesur gazetecilerin daima yanında olacağını, artık toplumun tüm dinamiklerini harekete geçirip, topluma enerji yükleme, atılım yapma zamanının geldiğini vurguladı.

 

Screenshot_7 Screenshot_2 Screenshot_1 Screenshot_6 Screenshot_5 Screenshot_4 Screenshot_3DSCF3008 DSCF3026 DSCF3034 DSCF3036

Önceki İçerikBakan Işık Hatay Valiliği’ni Ziyaret Etti
Sonraki İçerikArtık Bir Şey Yapmalı