Tümamiral Hakan Üstem Vali Topaca’yı Ziyaret Etti

2

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca’yı makamında ziyaret etti.

14 Kasım 2014 Cuma günü saat 15.00’te gerçekleşen ziyarette Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Tümamiral Hakan Üstem, bazı incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere ilimizde bulunduğunu ifade ederek, kabulünden dolayı Vali Topaca’ya teşekkür etti.

Hatay Valisi Sayın Ercan Topaca da, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Üstem’e tarihi Valilik binası hakkında bilgi verdikten sonra kendileriyle makamında bir süre sohbet etti ve ziyaretin anısına Sayın Üstem’e, işin uzmanları tarafından ‘dünyanın en iyi ney kamışları’ olarak ifade edilen, Asi Nehri’nde yetişen kamışlardan yapılmış ‘Ney’ enstrümanı hediye etti. Tümamiral Üstem ve Sayın Topaca daha sonra Valiliğimizin ikinci katında yer alan, Hatay Millet Meclisi Başkanı ve üyelerinin balmumu heykellerinin ve Hatay Devleti’nin tarihine ışık tutan belgelerin de yer aldığı “Hatay Devleti Müzesi’ni de gezdi.

Ziyaretten sonra Vali Topaca ve Tümamiral Hakan Üstem sahil güvenliği ile ilgili yerinde bilgi almak üzere Samandağ Çevlik sahilinde hücum botuna binerek sahilde incelemelerde bulundu.

5 4 (1) 3 (1) 10 8 7 2 1 11 12