Aykırı Tüm İşgallere Son

Screenshot_1

Arsuz’u turizm cenneti hedefine taşıma noktasında üzerine düşeni yapmakta oldukça azimli ve kararlı olan Başkan Nazım Culha, Arsuz Köprüsü’nden, Maliye Kampı sonuna kadar devam edecek olan sahil düzenlemesiyle ilgili gerekli çalışmaları başlattı.

Turizm ilçesi olan Arsuz’da sahili vatandaşların kullanımına açmak amacıyla belediye sınırları dâhilinde yer alan ve mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan taşınmazlar üzerindeki işgallerin kaldırılması için mesken sahiplerine tebliğ gönderildiğini ifade eden Nazım Culha, Arsuz’un modern ve estetik değerini yükseltecek, deniz kenti özelliğini pekiştirecek olan projeyi hayata geçirebilmek için söz konusu taşınmazlar üzerinde işgalleri bulunan parsel sahiplerinden Kıyı Kanunu’nun uygulanmasına dair yönetmeliğin 19. ve 20. madde hükümleri gereğince işgallerin kaldırılmasını talep ettiklerini söyledi.

İşgallerin kaldırılmaması halinde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesi uyarınca işlem yapılacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Sahil Düzenleme Projesi’ kapsamında Kıyı Kanunu’na aykırı tüm işgallere son vereceğiz. Deniz kenti olmamıza rağmen, maalesef vatandaşlarımız deniz kenarında yürüyemiyor, banklara oturup denizi seyredemiyor ve hatta denize bile doğru dürüst giremiyor. Bu nedenle sahil bandını oluşturup, insanların deniz kenarında rahatça yürümelerini, oturup denizi seyretmelerini ve denize girilebilecek plajın oluşturulmasını sağlayarak, halkımızı denizle buluşturacağız. Yeşil bir bant, denizi seyretmek için oturma bankları, aydınlatma direkleri, insanların sahilde yürüyebilmesi için yaya yolu ve geriye kalan kısmının da doğal plaj olacak şekilde düzenlenecek olan bu projeyle Arsuz’a prestij kazandıracak muhteşem ve keyifli bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz. Bu amaçla yapmayı planladığımız “Sahil Düzenleme Projesi”ni çok önemsiyoruz. Ayrıca, bu projeyi hayata geçirme konusunda çok azimli ve kararlı olduğumuzu da üzerine basa basa ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Screenshot_3 Screenshot_2 Screenshot_1

Önceki İçerikOrta Öğretime Geçiş Ortak Sınavı Yaklaşıyor
Sonraki İçerikİskenderunhaber’i Ekim ayın’da 341.000 kişi ziyaret etti