Muhteşem Konserde Barış ve Hoşgörü Mesajları Verildi

3

Birbirinden farklı güzelliklerle, dolu dolu geçen ‘Başkent’te Hatay Günleri’nin en güzel bölümlerinden birisi de, ilimizdeki ve ülkemizdeki barışı, dostluğu tüm dünyaya tanıtan ‘Medeniyetler Korosu’nun muhteşem konseri oldu.

Etkinliğin ikinci günü olan 05 Kasım 2014 Çarşamba günü saat 20.00’de Ankara Gençlik Parkı’ndaki Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere Ankaralılar saatler öncesinden gelmeye başladı.

Televizyon kanallarının da canlı yayınladığı konserden önce konuşan Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca salonda bulunan Danıştay Başkanı Sayın Zerrin Güngör olmak üzere tüm misafirlerini selamladıktan sonra, “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Başkent’te Hatay Günleri kapsamında bugün kentimizin gururu olarak gördüğümüz, Medeniyetler Korosu’nu hep birlikte izleyeceğiz. Bu koro değişik inançlardan, meslek gruplarından, imamlardan, papazlardan, öğretmenlerden, öğrencilerden gönüllü arkadaşlarımızın biraraya gelmesiyle oluşmuş, kentimizin ve ülkemizin hoşgörüsünü, sevgisini, saygısını, insanlığa olan katkısını göstermesi açısından Hatay’ımız için çok önemli bir korodur.” dedi.

Bu vesileyle koromuza özellikle teşekkür ettiğini kaydeden Topaca, “Onlar bize Hatay’daki binlerce yıldır devam eden inançların birlikteliğini ve uzlaşmasını, insanların kavga etmeden farklı inançlarda, farklı kültürlerde olsa bile yaşayabileceklerini en güzel şekilde, evrensel bir değer olan müzikle tüm dünyaya Hatay’ımızdan ve ülkemizden ilan etmektedirler. Bugün bizlere verecekleri konser ile bizlerin kalbinin, gönlünün pasını alacaklar. Bizi geçmişin Hatay’ımızın, ülkemizin derinliklerine uzun ince ve anlamlı bir yolculuğa çıkartacaklar. Bu yolculuğun temel felsefesi hoşgörüdür. Bugün hoşgörüye tüm dünyanın her zamandan daha fazla ihtiyacı var. İnşallah bu güzel mesajı bütün insanlığa koromuzla seslendireceğiz ve duyurmaya çalışacağız. Bu vesileyle koromuza ve bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konseri,Vali Topaca’nın yanısıra, Danıştay Başkanı Sayın Zerrin Güngör, İlimiz Milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Ankara ve Hatay’dan çok sayıda davetli izledi.

15 8 6 14 12 5 4 11 9 3