Türk Metal Sendikasına Geçişler Devam Ediyor

Screenshot_1

 

İsdemir emekçisi Nurettin Gürcan, da Türk Metal Sendikasına geçiş yaptı. Rozet töreni sırasında yaptığı konuşmada bir taraf kan kaybediyor, bir taraf kan depoluyor, kan kaybeden tarafta olmak işçi ve hakları adına sınıfsal manada bir anlamı kalmamıştır dedi.

Ve sözlerini tüm İsdemir işçilerine hitap ederek sürdürdü ben Çelik İş Sendikasında bulunan tüm inanmış işçi kardeşlerimizi hepinizin huzurunda kucak açarak sesleniyor ve davet ediyorum yarınlarımız için bu çok önemli.

Bu günden itibaren yetkiyi alabilecek sayıyı hep birlikte bulacağız buna inancım tamdır rahat olun. Çünkü kitleyi temsil etmek kolay hadise değildir şu anda Çelik İş sendikasında kitleleri temsil edebilecek kapasitede ve yetenekte arkadaşlarımız kalmamıştır.

Bunu bir kırgınlıkla söylemiyorum bir realite olduğu için söylemiyorum cemiyetçilik zor iştir ben yaparımla olmuyor, seçilmeyle olmuyor cenabı ALLAH bir kabiliyet bir yetenek verecek ki o insan temsil ettiği sınıfın dertleriyle hemhal olsun yetenek yok kabiliyet de yok sanırımtutacakları bir etek de yok bu saatten sonra. Etek tutarak hicazet alarak cemiyetçilik yapanlar bir müddet yaparlar bir müddet sonra yürür giderler ALLAH yollarını açık etsin şeklinde konuştu.

Merhum Adeviye Kavlak ‘a Mevlid-i Şerif Okutuldu

Türk İş Genel Sekreteri ve Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın vefat eden annesi Adeviye Kavlak (92) için İsdemir çalışanları ile birlikte Türk Metal Sendikası Genel sekreteri mesut Gezer ve TMS Bölge sorumlusu Metin Önde ev sahipliğinde mevlidi şerif okutuldu.

Mevlidi Şerifin ardından Adeviye Kavlak ,dualarla yad edildi.

Türk metal Sendikası Bölge Sorumlusu Metin Önde; Özel Bir Gün Yaşıyoruz,Gücümüze Güç Kattın
Türk Metal Sendikası Bölge sorumlusu Metin Önde yaptığı açılış konuşmasında normalde bu gün Genel Başkanımız Pevrul Kavlak ile birlikte olacaktık fakat yaşadığımız elim olaydan dolayı gelişi ertelenmiştir.

Her şeye rağmen özel bir gün yaşıyoruz emekçi arkadaşımız Nurettin Gürcan, da gönül kervanına katılmıştır. Kendisine teşekkür ediyorum gücümüze güç kattı.

Kimse geç kalındı diye düşünmesin tam vakti tam zamanıdır. Bundan sonra omuz omuza yol arkadaşlığı yapacağız dedi.

Nurettin Gürcan;İşçi Sınıfı Kavgalı Olmamalıdır.

Çelik İş Sendikasından Türk Metal Sendikasına geçiş yapan İsdemir’in mücadele önderi ve emekçisi Nurettin Gürcan, yaptığı konuşmada öncelikle Genel Başkan Pevrul Kavlağa başsağlığı diledi. Ardından konuşmasını şu sözlerle devam eden Gürcan, biz bu günün yol arkadaşı değiliz uzun yıllar hemen her sahada birlikte mücadele verdik. Ancak şartlar bir süre ayrı kalmamızı gerektirdi.

Metin Önde’ye geçmiş günlerde belirttiğim gibi yanlış görürsem ben ararım demiştim. İşte o gün bu gündür. Ben doğuştan işçiyim işçi çocuğuyum hepimiz nafakasını emeği ile alın teri ile kazanan insanlarız. Bizim için önemli olan alın terine emeğe zeval gelmesin.

Yıllarca emeğimizden alın terimizden istifade eden insanlar sırtımızdan cemiyetçilik, sendikacılık yapan insanlar birilerinin eteğinden tutarak çalışan sınıfının üstünde duranlar inşallah 3 Kasım itibarı ile yok olup gideceklerdir.

Alın terinden Nemalanmak Çirkindir,Nurettin Gürcan konuşmasını şöyle sürdürdü alın teri kutsaldır, emek kutsaldır inanışımıza göre de emek, alın teri, en değerli sermayedir. Bunun üzerinden nemalanmak çok çirkin bir durum.

Bu fabrikada kavgayı bitirmek adına rahmetli Mustafa Özdemir ben ve Metin Önde çok çile çektik çünkü işçi sınıfı kavgalı olmamalıdır. Bunun adına Türkiye genelinde ufak tefek nüanslardan dolayı meydana gelen kavgaları bitirmek adına 1996 da bir karar almıştık. O yıllardan bu güne kadar ağzımdan çıkan her söze sadık kaldım barışın sözünü bundan sonrada devam ettireceğim.

Söylenecek çok söz var ama şahıslarla işimiz yok amiyane sözler bize yakışmaz şahıslar ve kurumlarda temsilcidir gelip geçer ama kutsal bağ orada işçi sınıfını temsil edemeyecek kişiler tren katarı gibi peş peşe takılıp (kendi ifadesi ile) geldiği gibi gidecektir.

Alnımız açık yüreğimiz pek, sözümüz söz, inşallah sözü söz olmayan yöneticiler Çukurova havzasından defolup gideceklerdir.

Ama Alın terimi Hakkımı Çalanlara da Hakkımı Helal Etmiyorum.Gavurdağına gidip gavurdağlıyım, kırıkhana gidip Kırıkhanlıyım, çukurovaya gidip Çukurovalı olunmaz. Elhamdülillah dün de gavurdağlıylık bu günde gavurdağlıyız. Ağzımızdan bu gün Türk Metal sözü çıkmıştır ölene kadar buradayız inşallah.
Etek tutmaya alışanlar etek tutmaya devam etsinler 48 yaşındayım kimsenin eteğini tutmadım tutturmayacağım. İnşallah süreç içerisinde göreceksiniz ki kervanın son halkasıydık bizim için söz her şeydir.1996 yılında verdiğimiz sözde boğuldum ama alın terimi hakkımı çalanlara da hakkımı helal etmiyorum.

Neden Türk Metal?

Yetki Ankara da Bakkalda Satılmıyor.

Gürcan, konuşmasına şu sözlerle devam etti, bu karara neden vardım İsdemir’de çalışan bizler çok sıkıntılı bir sürecin sonuna geldik bu fabrikada yetkisizlik var yetki Ankara’da bakkalda satılmıyor. Sayılar ortada halen bir genel başkan doğruyu söyleyeceğine halen kıvırıyor.

Sordum bir kere olsun doğruyu söyleyin ama adamın genine işlemiş. Doğru insanı bir kere üzer yalan iki kere üzer. Bizlerin temsil ettiğimiz işçi sınıfına yalan söylemek gibi bir lüksümüz yok. Dün söylemedik bu günde söylemeyeceğiz. Bir tarafta kan kaybediyor bir taraf kan depoluyor kan kaybeden tarafta olmak işçi ve hakları adına sınıfsal manada bir anlamı kalmamıştır.

Çelik İş Sendikasındaki Kardeşlerimi Davet Ediyorum.Çünkü Çelik iş Sendikasında Kitleleri Temsil Edebilecek
Kapasite de ve Yetenekte Arkadaşlarımız Kalmamıştır.Ben Çelik İş’te bulunan inanmış işçi kardeşlerimizi de bu günden itibaren hepinizin huzurunda kucak açarak davet ediyorum. Yarınlarımız için bu çok önemli.
Bu günden itibaren yetkiyi alabilecek sayıyı hep birlikte bulacağız buna inancım tamdır rahat olun. Çünkü kitleyi temsil etmek kolay hadise değildir şu anda Çelik İş sendikasında kitleleri temsil edebilecek kapasitede ve yetenekte arkadaşlarımız kalmamıştır.

Bunu bir kırgınlıkla söylemiyorum bir realite olduğu için söylemiyorum cemiyetçilik zor iştir ben yaparımla olmuyor, seçilmeyle olmuyor cenabı ALLAH bir kabiliyet bir yetenek verecek ki o insan temsil ettiği sınıfın dertleriyle hemhal olsun. Yetenek yok, kabiliyet de yok, sanırım tutacakları bir etek de yok bu saatten sonra. Etek tutarak hicazet alarak cemiyetçilik yapanlar bir müddet yaparlar bir müddet sonra yürür giderler ALLAH yollarını açık etsin şeklinde düşüncelerini ifade etti.

 

Screenshot_1 Screenshot_5 Screenshot_4 Screenshot_3 Screenshot_2

Önceki İçerikİskenderun Kaymakamlığına Payas Kaymakamlığı Vekalet Edecek
Sonraki İçerikAKDENİZ ZEMİN Fore Kazık Firması İş Hayatına Başladı