46 bin 195 Paket Gümrük Kaçağı Sigara Yakalandı

batmanda-sigara-kacakciligi-yapan-7-kisi-yakalandi-1062874-02

Dörtyol’da jandarmanın “dur” ihtarına uymayarak kaçan kamyonetin sürücüsü yaralı olarak yakalandı.

Operasyonda 46 bin 195 paket gümrük kaçağı sigara, 3 adet otomatik tüfek ele geçirildi.

Hatay’dan dağ yolu kullanılarak Adana ve diğer illere kaçak sigara sevk edileceği bilgisine ulaşan İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ile Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışma başlattı.

Hassa ilçesinden dağ yolunu kullanarak yakalanmamak için kaçak sigara yüklü kamyonetin kasasının üzerini narenciye kasaları ile örten ve kontrol noktalarında 2 farklı aracı da kullanarak güvenlik birimlerini oyalama taktiği uygulamak isteyen kaçakçılar, Amanos Dağı Kuzuculu Mahallesi kırsalı Keçeli bölgesindeki yayla yolunda jandarma kontrol noktasına takıldılar.

Araçların durmaması üzerine önce havaya uyarı ateşi açıldı, ardından kaçan araçların lastiklerine ateş edildi, ancak bu esnada seken kurşunlardan biri sürücü Z.A.’ya (28) isabet etti. Yapılan takibin ardından diğer kaçan araçlar da sürücüleri ile birlikte arazide yakalandı.

01 LG 637 plakalı kamyonette gümrük kaçağı olduğu belirlenen 46 bin 195 paket sigara ile plakaları sahte oldukları belirlenen araçlarda yapılan aramada 3 adet otomatik tüfek ele geçirildi.

Başından yaralanan sürücü Z.A., Dörtyol Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, ilk müdahalenin ardından Adana’ya sevk edildi.