AB Hibe Projesi ekibinden Başkan Seyfi Dingil’e ziyaret

DSC_0016.

İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Oğuz, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret etti.

Beraberindeki heyetle birlikte, Başkan Seyfi Dingil’i makamında ziyaret eden Okul Müdürü Yusuf Oğuz, Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı (IQVET II) kapsamında ‘Zaman Entegre Zamanı’ adlı projenin açılış ve tanıtım toplantısının düzenleneceğini belirtti.

Mesleki bilgi ve birikimin geliştirilmesi, endüstriyel otomasyon sistemlerindeki gelişmelere entegre olarak, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş gücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi, bölgedeki, otomasyon sistemleri ile ilgili ihtiyaç duyulan alanlarda nitelikli işgücünün yetiştirilmesi hedeflenen projenin İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ortaklığında yürütüldüğünü belirten Okul Müdürü Yusuf Oğuz, projenin koordinatörlüğünü Yusuf Yıldırım’ın üstlendiğini ifade etti.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, projenin, Hibe faydalanıcısının İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, proje ortağının İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Yusuf Oğuz, 1 Eylül 2014 tarihinde başlayan projenin 31 Ağustos 2015 tarihinde sona ereceğini kaydetti.

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe programı kapsamında, ‘Zaman Entegre Zamanı’ adlı projenin, açılış ve tanıtım toplantısının 4 Kasım 2014 Salı günü saat 09.30’da İskenderun Anemon Otel’de düzenleneceğini belirten Okul Müdürü Yusuf Oğuz, “Proje, Türkiye’de İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’nın (İKG OP) mesleki eğitim ve öğretimin kalitesinin geliştirilmesi konusuna yoğunlaşan 2. Öncelik ekseni kapsamında yer alan “Eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş gücü piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi” amaçları temelinde inşa edilmiştir. Uygulanan proje ile sunulan katkı, ulusal ve yerel işgücü piyasası değişim ve ihtiyaçları çerçevesinde, gelişen endüstriyel otomasyon sistemleri teknolojisine uyumlu kalifiye elemanların yetiştirilmesi ve yenilikçi eğitim modellerinin işçi-işveren ve mesleki eğitim kurumlarının işbirliğinde uygulaması ile yapılacaktır” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Seyfi Dingil, mesleki eğitimin önemine değindi.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Ülkemizin, bölgemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli, becerikli işgücünün yetiştirilmesi çok önemlidir. Hızla kalkınan ve sanayileşen ülkemizde eğitim, kalkınmanın en etkili ve temel araçlarından biridir. Sanayileşmede en önemli unsurlardan biri de bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi geliştirecek insan gücünün yetiştirilmesidir. Bu sebeple sanayinin gelişmesinde bir altyapı yatırımı olan mesleki ve teknik eğitim oldukça önem taşımaktadır. Gelişen zamana ve teknolojiye entegre olmak, uyum sağlamak gerekmektedir. Teorik ve uygulamalı eğitim şeklinde gerçekleştirilecek olan bu projenin yararlı olacağını, bölgemizden daha kalifiye, nitelikli elemanlar yetişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Sizleri kutluyor, başarılar diliyorum” diye konuştu.

DSC_0030. DSC_0023. DSC_0016.